Nagyvilág

Kihallgatják a caracali rém feleségét, gyerekeit is

A meggyilkolt 18 éves lány családjának ügyvédje szerint nem tanúkként, hanem elkövetőkként kellene kihallgatni őket.

A Transindex szerint a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) székhelyén hallgatják ki csütörtökön George Dinca feleségét és gyerekeit a caracali ügyben. Az asszony két férfi és egy nő kíséretében érkezett az épülethez, amely előtt kísérői összetűztek a sajtó képviselőivel.

A meggyilkolt Luiza Melencu családjának ügyvédje is megjelent, és nehezményezte, hogy nem értesítették a kihallgatásról.

Nem akarták, hogy jelen legyek eme személyek kihallgatásán. (…) Az ügyvédnek jogában áll jelen lenni és kérdésekegt feltenni a tanúknak, vádlottaknak, vagy kihallgatott személyeknek. Ez pedig nem tetszik a nyomozóknak.

Tonel Pop azt állította, hogy Georghe Dincával a felesége együtt élt a caracali házban, amikor a 18 éves Luizát elrabolták és fogva tartották. Közismertnek nevezte, hogy húsvét előtt a nő ott lakott. Erre bizonyítéka nincs, de tudni lehet, mikor rabolták el a lányt, mikor lakott ott a feleség.

Azt akarom, hogy ezt ellenőrizzék!

Az ügyvéd azt állította, hogy a Dinca család tagjait nem tanúkként, hanem elkövetőkként kellene kihallgatni.

Mint megírtuk, a férfi mellé kirendelt ügyvédnek a gyanúsított egyik lánya, nagyobbik fia és felesége „példás családapának” nevezte a caracali rémként elhíresült férfit.

Hetek óta az ügyészeknél volt a kép, ami alapján azonosították a caracali rémet
Az már nem biztos, hogy gyilkosság történt, de az igen, hogy a román bűnüldözés csődje a történet.

Kiemelt kép: MTI/AP/Bogdan Danescu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik