Sport

Itt az újabb pofon, Veszprémben nyert a Szeged

A címvédő MOL-Pick Szeged 32-27-re nyert a Telekom Veszprém otthonában a férfi kézilabda NB I vasárnapi rangadóján. A szegediek márciusban is győzte Veszprémben, akkor 32-31-re.

A vendégek százszázalékos mutatóval várták a rangadót, a hazaiaknak viszont a Bajnokok Ligájában két, a bajnokságban pedig egy vereségük volt már ebben a szezonban. A veszprémiek keretéből Dejan Manaszkov, René Toft Hansen, Gasper Marguc és Jamali Iman, a vendégektől Pedro Rodríguez, Nik Henigman és Stanislav Kasparek hiányzott.

Támadásban eleinte több hiba csúszott mindkét együttes, leginkább a Szeged játékába, és mivel a hazaiak gyorsan elléptek, Juan Carlos Pastor vezetőedző időt kért (4-1). Felzárkózott, de fordítani nem tudott a vendégcsapat, a gyors játékban továbbra is gyakoriak voltak a hibák, a játékosok sokszor a kapufát találták el, a két kapus, Marin Sego és Sterbik Árpád pedig egyre jobban védett (8-7).

A címvédő 1-0 után 11-10-nél vezetett ismét, ekkor David Davis is időt kért, ennek hatására csapata újra előnybe került a szünet előtti időszakban (14-13), amely ismét a kapusok bravúrjairól szólt.

A második felvonás elején Bodó Richárd bombáival tartotta a döntetlenkörüli eredményt a Szeged, majd amikor a meccs során először két találattal vezetett (20-18), David Davis ismét időt kért, de a különbség tovább nőtt, még Marin Sego kapus is betalált (25-21).

Az utolsó tíz percben némileg visszavettek a nagy tempóból a csapatok, sokszor felállt védőfal ellen támadtak. Ekkor szegedi részről Bodó helyett immár Jorge Maqueda volt eredményes távoli átlövésekből, és bár Davis számos taktikai variációval próbálkozott, a címvédő ezúttal védekezésben és támadásban is jobbnak bizonyult csapatánál.

David Davis a bajnokságban két vereséggel kezdett, hiszen együttese szerdán Tatabányán is kikapott.

A Szeged-Veszprém rangadót március közepén rendezik.

Az NB I-ben az alapszakaszt követően az első és a második helyezett oda-visszavágó alapon mérkőzik meg a bajnoki címért. A visszavágót az első helyen végzett csapat játszhatja hazai pályán.

Eredmény – férfikézilabda NB I

Telekom Veszprém – MOL-Pick Szeged 27-32 (14-13)
gólszerzők: Nilsson, Strlek 5-5, Ilic, Nenadic, Mahé, Mackovsek 3-3, Tönnesen 2, Gajic, Nagy L., Lékai 1-1, illetve Källman 6, Maqueda 5, Bodó, Bombac 4-4, Balogh Zs. 3, Sigurmannsson, Sostaric, Bánhidi 2-2, Sego, Canellas, Blazevic, Gabr 1-1

Nyitókép: MTI/Bodnár Boglárka

Ajánlott videó

Olvasói sztorik