Sport

Szenzációs feltámadás után, hosszabbításban nyerték meg a kupát Hanga Ádámék

Hanga Ádám csapata, a Barcelona megvédte címét a kosárlabda Spanyol Kupában, miután a vasárnapi fináléban hosszabbítás után 94-93-ra legyőzte az ősi rivális Real Madridot.

A katalánok jól kezdtek, az első 5 percben elrohantak hét ponttal, de a fővárosiak összeszedték magukat és negyed óra után már a Barca volt kétpontos hátrányban. A Királyiak úgy lendületbe jutottak, hogy a harmadik negyedre elképesztő előnyt hoztak össze, 60-46-ra vezettek.

Ekkor beindult a Barca henger és négy perc alatt elképesztőt kosárlabdázva 61-61-re módosult az állás.

Az öldöklő csata nem is ért véget a rendes játékdőben, mivel a Real Madrid játékosa, Sergio Llull a dudaszó elhangzásakor elengedett egy dobást, amivel 77-77 álltak a felek.

Jöhetett a hosszabbítás, amely hasonló hangulatban telt és amelyben végül egyetlen ponttal ellenfele fölé kerekedni a Barcelona. Pedig négy másodperccel a vége előtt még a Madrid állt győzelemre, ám Ante Tomic próbálkozása eldöntötte a kupa sorsát. Nagy videózás után ugyanis arra jutottak a bírók, hogy a labda már nem felszálló ágban volt, vagyis ilyenkor már nem szabadott volna blokkolnia az ellenfél védőjének.

Így viszont a Barca megkapta a két pontot, amivel nyert, története során pedig 24. alkalommal nyerte meg a Spanyol Kupát.

A sorozat hivatalos honlapja szerint a 29 éves magyar játékos tizenhét és fél percet töltött a parketten, ez idő alatt két pontot szerzett, leszedett három lepattanót és adott egy gólpasszt.

Végeredmény – Spanyol Kupa, döntő

Real Madrid–Barcelona Lassa 93–94 (16–20, 19–15, 25–11, 17–31, 16–17) – hosszabbítás után

Nyitókép: fcbarcelona.cat/ca/basquet

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik