Sport

Körömrágós meccsen verte a Szeged a Barcát a kézi-BL-ben

A MOL-Pick Szeged győzelemmel kezdett a kézilabda Bajnokok Ligájában. A magyar csapat a második félidő elején már kilenc góllal is vezetett, innen tette szorossá a spanyol sztárklub a találkozót, de végül 31-28-ra nyertek a szegediek.

Jól kezdett a Szeged, ugyan az első percben hetest dobhatott a Barca, de a Veszprémből visszatérő Mikler védeni tudott, Radivojevic pedig bedobta a hazaiak első gólját is. Az első percekben még szoros volt a mérkőzés, de Mikler többször is védeni tudott, a magyar csapat pedig 4-3 után lerázta ellenfelét,

a félidőben pedig már hét találattal vezetett (18-11).

Bánhidi góljával indult a második játékrész, úgy tűnt, padlón van a Barcelona. 21-13-nál azonban elkezdte a felzárkózást a spanyol sztárklub, és sikerült szorossá tennie a mérkőzést, a 45. percben már csak három találat volt a különbség (24-21). Ekkor kapust is cserélt a Szeged, hátha Alilovic egy-két bravúrt hozzá tud tenni a meccshez.

A Barcelona lendületbe jött, feljött két gólra, Radivojevic ráadásul kihagyott egy hetest, de a kipattanót visszaszedte a Szeged és Maqueda megnyugtatásul dobott egy felső sarkos bombát. Nagyon izgalmasak voltak az utolsó percek, Alilovic pedig hozta azokat a bravúrokat, amiket várt tőle a csapat és a közönség. A végét szépen lehozta a Szeged, amely végül 31-28-ra legyőzte a Barcelonát.

Maqueda hét, Radivojevic hat találattal vette ki a részét a győzelemből, de a két szegedi kapust is ki kell emelni.

Eredmény – kézilabda Bajnokok Ligája, 1. forduló

MOL-Pick Szeged – Barcelona (spanyol) 31-28 (18-11)

Kiemelt kép: MTI/Ujvári Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik