Sport

Vácon megszenvedett a győzelemért a Fradi

A Ferencváros 30-27-re nyert a Vác otthonában a női kézilabda NB I szerdai mérkőzésén.

Jól kezdtek a hazaiak (5-2), majd Háfra Noémi és Lukács Viktória góljaival fordított a Ferencváros (5-6).

A 23. percig vezetett is a Fradi, azonban a félidő hajráját a Vác 6-2-ra nyerte, az utolsó két percben csak Paróczy Sára, Sanja Radosavljevic és Kuczora Csenge volt eredményes.

16-13-ról folytatódott a második játékrész, a 43. percben már négy volt az előny (22-18). Ekkor Bíró Blanka percei következtek, a válogatott kapus egymás követő öt akció során is védett (egy hetest is hárított), míg társai egy 5-0-s szériával – amelyben Kovacsics Anikó három gólt dobott – fordítottak (22-23).

Az 53. percben még döntetlen volt az állás (26-26), ám egy 3-0-s szériával a fővárosiak a maguk javára döntötték el a találkozót.

A mezőny legeredményesebb játékosa a váci Kácsor Gréta volt tíz góllal, a Fradiban Háfra Noémi hét, Kovacsics Anikót hat gólt szerzett.

Női NB I

Váci NKSE – FTC-Rail Cargo Hungaria 27-30 (16-13)

A férfi NB I egyetlen szerdai mérkőzésén a Tatabánya 26-24-re nyert a Balatonfüred otthonában.

Az első félidőben csak egyszer, 1-0-nál vezettek a legutóbbi öt szezonban egyaránt bronzérmes vendégek, akik közül sérülés miatt Juhász Ádám, Pásztor Ákos és Ancsin Gábor is hiányzott. Ezt követően fordított, sőt Szöllősi Balázs vezérletével elhúzott a Balatonfüred, így a Tatabánya vezetőedzője, Vladan Matics már a hetedik percben időt kért. A hazaiak előnye nem nőtt tovább, sőt a szünet előtt Balogh Zsolt irányításával felzárkózott a vendégcsapat.

A Tatabánya a második felvonás elején piros lap miatt elveszítette bosnyák védekező-specialistáját, Vladimir Vranjest, a folytatásban pedig ismét háromgólos hátrányba került. A meccs háromnegyedénél 21-19-re vezettek a fürediek, ám a folytatásban egy 6-2-es sorozattal ismét fordítottak a vendégek, és a szoros végjátékban már nem hagyták kicsúszni kezeik közül a sikert.

A mezőny legeredményesebb játékosa a füredi Szöllősi Balázs, illetve a tatabányai Balogh Zsolt volt, egyaránt hét góllal.

Férfi NB I

Balatonfüredi KSE – Grundfos Tatabánya KC 24-26 (14-13)

Kiemelt fotó: Facebook/FTC Kézilabda

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik