Sport

Federer: Nem érdemeltem meg ezt a győzelmet

Heroikus küzdelemben jutott tovább Roger Federer, aki ágyéksérüléssel bajlódva hét meccslabdát hárított az amerikai Tennys Sandgren ellen az Australian Open negyeddöntőjében.

Federer sérülten, hét meccslabdáról tett csodát
Tennys Sandgren még nagyon sokáig siratni fogja, hogy elszalasztotta élete lehetőségét.

„Néha előfordul, hogy az embernek szerencséje van. A hét meccslabdára nem volt ráhatásom, csak reménykedtem, hogy nem fogja beütni a mindent eldöntő pontot. Az volt bennem, hogy ki tudja, mi jár majd a fejében, ha egy-két meccslabdát elront. Szerencsém volt, aztán ahogy folytatódott a meccs, elkaptam a ritmust és a nyomás is enyhült. Nem érdemeltem meg ezt a győzelmet, mégis én állok most itt, és érthető módon nagyon boldog vagyok” – nyilatkozta Federer, aki a sérülése miatt ápolásról azt mondta, nem szereti behívatni az edzőjét, mert az a gyengeség jele.

A svájci zseninek ez volt az 1512 mérkőzése, de még egyet sem adott fel ezek közül. Most sem tette, pedig merevnek érezte a lábát, és fájt az ágyéka.

„Hiszek a csodákban, bármikor jöhet eső, vagy történhet valami a pályán. Azt hittem, rosszabbodik majd a sérülésem, de nem romlott a helyzet. Úgy voltam vele, hagyom, hogy stílusosan lerendezzen, de nem tette meg, én pedig hihetetlenül szerencsés voltam.”

Még a harmadik szettben történt, hogy Federer a hálóba püfölt egy nem túl nehéz labdát brékpontnál, majd egy elsőre a mindenki által ismert, f betűs angol káromkodásnak tűnő mondat hagyta el a száját, amit az egyik vonalbíró jelzett a székbírónak, aki figyelmeztette a játékost.

Federer megkérdezte, hogy miért kapta a figyelmeztetést, mire a székbíró azt mondta, hogy inkább nem ismételné meg. A Daily Mail azt írja, egy korhatáros német kifejezést üvöltött Federer, és a mögötte álló vonalbíró svájciként pontosan tudta, mit jelent, ezért is szólt a székbírónak.

Fiatalként meglehetősen forrófejű volt Federer, de az utóbbi években már ritkán akad ki a pályán, és felmerült egy olyan verzió, hogy most azért vesztette el a fejét, mert ennél a labdamenetnél húzódott meg az ágyéka.

Kiemelt kép: Recep Sakar / ANADOLU AGENCY

Ajánlott videó

Olvasói sztorik