Foci

Már Rooney-nak volt kellemetlen José Mourinho a Manchester Unitedben

Az angol válogatottól pedig éppen könnyek közepette elbúcsúzó Wayne Rooney beszélt a Manchester Unitednél töltött utolsó évéről és akkori menedzseréről, José Mourinhóról. A klub történetének legeredményesebb góllövője nagyon kellemetlen helyzetbe került a portugál érkezése után, és saját bevallása szerint sem tudta kezdetben megfelelően kezelni a szituációt.

Egyszere csak el kezdtem kételkedni magamban, miután Mourinho kivett a kezdőből. Jó játékos vagyok én még egyáltalán? Sokszor megkérdeztem magamtól. Úgy éreztem, hogy bőven van még bennem, de nem kaptam lehetőséget a bizonyításra. Az Európa Liga-döntőben az utolsó percben álltam be, a Ligakupa-döntőben az utolsó pillanatokban akart beállítani. Nagyon kínos volt

mondta Rooney.

A 33 éves játékos 2017 nyarán igazolt vissza nevelőcsapatába, az Evertonba, de előtte a már említett Ligakupa-döntő volt az utolsó csepp a pohárban nála, amikor végül mégsem cserélte be őt Mourinho.

Ez már nekem volt kellemetlen, azt gondoltam, ennyi volt, nincs tovább, váltanom kell. Mourinho a meccs után odajött hozzám, és azt mondta, szeretné, ha én emelném fel a kupát. Én meg mondtam neki, hogy semmi közöm hozzá, egy percet sem játszottam.

Rooney végül a béke kedvéért elfogadta a felkérést, és a Mourinho első manchesteri kupáját tényleg ő emelte a magasba.

A 120-szoros angol válogatott támadó azóta a DC Unitedben játszik Washingtonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik