Anyák napi kényeztető, egyben alakbarát reggeli(k) - 5 hozzávaló

5 hozzávaló

Kosarad:
Anyák napi kényeztető, egyben alakbarát reggeli(k) Szólj hozzá!

Anyák napi kényeztető, egyben alakbarát reggeli(k)

By: szabojucus 2018. május 05.

Minden anyukának szüksége van egy kis feltöltődésre. Anyák napján igazi ajándék lehet egy kényeztető, finom, ráadásul alakbarát reggeli! Ez a két finomság olyan egyszerű, hogy bárki el tudja készíteni, igazi meglepetés lehet most vasárnap reggel!

Az első egy nem túl szép, de annál finomabb smoothie, tele friss zöldekkel és gyümölcsökkel. A málnától különleges, a banántól édes, a zabpehelytől laktató, a joghurttól pikáns, az Eisberg Green Drink zöldségeitől pedig igazi vitaminbomba lesz. A Green Drink salátamix a zöld turmixok készítését egyszerűvé és nagyszerűvé varázsolja, ráadásul itt halkan megjegyezném, hogy a Green Drink is 5 hozzávalóból áll: római saláta, sárgarépa, fodros kel, rukkola és bébispenót. :) Akik nem tudják a napi javasolt zöldség- és gyümölcsmennyiséget megenni, azoknak jó megoldás lehet, ha „megisszák“ azokat, például ilyen turmix formájában.

malnas-green-drink-5-hozzavalobol_2.JPG

A másik egy isteni tojástekercs, megpakolva minden finomsággal. A tojást vékonyra sütjük meg, mint egy palacsintát, így helyettesíti a kenyeret. Mehet bele pulykasonka, egy kis kényeztető mozzarella, édes paradicsom és Eisberg rukkola. Feltekerve, egy kis rukkolás paradicsomsalátával bármelyik anyukát levesz a lábáról. A rukkola vagy más néven arugula íze frissen borsos, enyhén csípős, amit jól fejez ki a magyar borsmustár elnevezése. Jellegzetes aromáját a benne található mustármagolajnak köszönheti, a pikáns íz mellett A- és C-vitamin tartalma növeli a szervezet védekezőképességét, erősíti az immunrendszert.

rukkolas-tojastekercs.JPG

Íme a receptek:

Málnás, zöld smoothie

Elkészítési idő: 5 perc

Hozzávalók (1 személyre):
- 1/2 csomag Eisberg Green Drink 
- 1 banán
- 10 szem málna 
- 1 evőkanál zabpehely
- 2 dl joghurt

malnas-green-drink-5-hozzavaloja_2.jpg

Szükséges eszközök:
- kés
- evőkanál
- turmixgép

Elkészítés:
Öntsük a Green Drink csomag felét a turmixgépbe. Vágjuk hozzá a banánt, adjuk hozzá a málnát, a zabpelyhet és a joghurtot. Keverjük össze jó alaposan, ha egy kicsit sűrűnek találjuk, egy kis vízzel nyugodtan hígítsuk a kívánt állagúra.  

 

Rukkolás tojástekercs

Elkészítési idő: 15 perc

Hozzávalók (2 tekercshez):
- 1 tojás
- 6 szelet pulykasonka
- 5 dkg mozzarella
- 4 dkg Eisberg rukkola
- 5 szem friss koktél paradicsom

rukkolas-tojastekercs-5-hozzavaloja_2.jpg

Szükséges eszközök:
- keverőtál
- villa
- 1 serpenyő
- szilikon lapát
- vágódeszka
- kés
- só

Elkészítés:
1. Tojásokat verjük fel és pici sót adjunk hozzá. Serpenyőben süssük meg 2 részletben úgy, mintha palacsintát sütnénk. Szilikon lapáttal könnyen meg tudjuk fordítani.

2. A mozzarellát és a 4 szem paradicsomot vágjuk minél vékonyabb szeletekre. Terítsük ki a tojás "palacsintákat”, először tegyünk rájuk 3-3 szelet sonkát, majd a mozzarellát, utána mehet rá a paradicsom, végül pedig a rukkola.

3. Szorosan feltekerve tálaljuk, a maradék rukkolából és paradicsomból készült salátával.

A reggelik összeállításában egy másik két gyerekes anyuka segített, aki dietetikusként és főkostóloként segítette a munkámat! :) Köszönöm Shenker-Horváth Kinga!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://5hozzavalo.blog.hu/api/trackback/id/tr8613886046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása