2018. december 17., hétfő

Karácsonyi aprósütemények I.

Nem múlhat el a karácsony aprósütemények nélkül. Nemcsak az ünnepi asztalra, de ajándékba is adhatók, hisz rendkívül tartósak. Kezdjük a sort a hagyományos, gyúrt linzer alapú kekszekkel.

Linzer  kisokos
Ebben a bejegyzésben a mákos linzer receptje mellett található egy összefoglaló arról, hogyan is készítsünk linzert és ha netán elrontottuk, hogy korrigálható a hiba. Mivel ez egy igen jól variálható tészta, ezért mutatóba pár formázási ötletet is hoztam. A részletek ide kattintva érhetők el!


Mogyorós kifli
Szintén egy gyúrt linzer, pörkölt mogyoróval, narancshéjjal dúsítva és némi csokoládéval megbolondítva. Recept itt!



Gyömbéres  és kakaós pecsételhető keksz
Pár éve divatba jöttek a sütipecséttel mintázott kekszek. Ezek a kekszek is rengeteg ízesítési lehetőséget rejtenek, a fűszerektől a kakaóporon át, a citrushéjakig.


A kakaós keksz bejegyzésen nem csak egy recept olvasható, hanem egy tipp is, hogyan csomagoljuk be csinosan az általunk készített, ajándékba adott kekszeket. Nem kell hozzá más, csak papírtasak, egy fehér filc, és színes szalagok. Igen, aki lát némi párhuzamot az adventi koszorúm, és csomagolás között, az jól gondolja, tavaly szerettem bele ezekbe a "házikókba". A gyömbéres változat és pár trükk a formázáshoz itt, a kakaós  pedig ide kattintva olvasható!



Fahéjas keksz narancs glazúrral 
Számomra meglepő módon a Facebookon és az Instagramon is ez az egyik legnépszerűbb keksz receptem. A sikerének titka talán az egyszerűségében rejlik. A recept itt érhető el.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése