Beszállítók A TDK egymilliárd forinttal bővítette kutatás-fejlesztési kapacitásait

A TDK egymilliárd forinttal bővítette kutatás-fejlesztési kapacitásait

autopro.hu | 2019.07.30 08:45

A TDK egymilliárd forinttal bővítette kutatás-fejlesztési kapacitásait

1,031 milliárd forint összköltségvetésű beruházással növelte kutatási-fejlesztési kapacitásait a TDK Hungary Components Kft., amely korábban Epcos Elektronikai Alkatrész Kft. néven működött. A szombathelyi székhelyű cég a Széchenyi 2020 programban 257,74 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A „Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében” című pályázatán szerepelt sikeresen a cég.

Hirdetés

A támogatott K+F+I projekt előtt a vállalat fejlesztőkapacitásai már kevésnek bizonyultak olyan projektek megvalósításához, amelyeket a megváltozott piaci követelmények indokoltak. Az elnyert támogatás révén a cég jelentősen tudta bővíteni fejlesztői tevékenységét, és ily módon meg tudott felelni a megnövekedett követelményeknek.

Új termékek és technológiák

A beruházással új termékeket és technológiákat fejlesztettek a telephelyen. A támogatásból bér-és járulék, anyagköltség, infrastrukturális fejlesztés, valamint eszközbeszerzés elszámolására volt lehetősége a vállalatnak. A projekt részeként kifejlesztett elektronikai alkatrészeket főként exportpiacokon értékesítik, a termékeket számos iparágban alkalmazzák.

Szombathely egyik legnagyobb munkáltatója

Az idén negyedszázados jubileumát ünneplő TDK Hungary Components Kft. 1994-ben alakult Szombathelyen, ma a város egyik legnagyobb munkáltatója. A japán TDK csoport magyarországi leányvállalatának termékeit világszerte értékesítik az elektronikai, járműipari, valamint energetikai szektorban tevékenykedő megrendelők részére. A fejlesztési tevékenységek bővítését a megnövekedett piaci követelmények és a magas kereslet tették szükségessé, a Széchenyi 2020 program segítségével az említett uniós támogatási összeget ehhez használta fel.

Fojtótekercsek és zavarszűrők

A TDK Hungary Components Kft. a tokiói székhelyű vezető elektronikai konszern, a TDK vállalatcsoport tagja. A szombathelyi gyárban induktivitások széles körét gyártják, többek között fojtótekercseket és zavarszűrőket. Ezen túl a telephely az ipari elektronikai alkalmazásokban használt alumínium elektrolit kondenzátorok kompetencia központja, a vállalatnál kondenzátorok széles körét gyártják. A telephely jelenleg mintegy 2500 főt foglalkoztat.

1935-ben alapították

A TDK-t 1935-ben alapították azzal a céllal, hogy az elektronikai-mágneses termékek számára alapanyagként szolgáló ferriteket értékesítse. A TDK széles portfóliója magában foglalja a passzív elektronikai alkatrészeket, úgy mint kerámia, alumínium elektrolit és fóliakondenzátorok, ferritek, induktivitások, nagyfrekvenciás termékek, mint piezo- és védelmi funkciót ellátó termékek. A termékspektrum részét képezik továbbá a szenzorok és szenzorrendszerek, így a hőmérséklet-, nyomás-, mágneses mező és MEMS-szenzorok. Ezeken túlmenően a TDK áramellátó rendszereket, valamint elektromos energia tárolására szolgáló egységeket, író-/olvasó fejeket és egyéb termékeket is kínál. A termékeket TDK, Epcos, InvenSense, Micronas, Tronics és TDK-Lambda márkanevek alatt értékesítik.

105 ezer munkavállaló

A TDK a fejlett piacokra koncentrál az információ- és kommunikációs technológia, a fogyasztói, az autóipari, valamint az ipari és fogyasztói elektronika területén. A vállalat fejlesztési és termelési telephelyei, valamint értékesítési irodái Ázsiában, Európában, Észak- és Dél-Amerikában is működnek. A 2019-es gazdasági évben a TDK 12,5 milliárd dollár értékesítési bevételt ért el, és mintegy 105 ezer munkavállalót foglalkoztatott világszerte.

Nyitókép: hu.tdk-electronics.tdk.com

Kiemelt Partnereink