Beszállítók Magyar beszállítókat keres a National Instruments

Magyar beszállítókat keres a National Instruments

autopro.hu/P.M. | 2019.04.25 09:50

Magyar beszállítókat keres a National Instruments

Az elektronikai eszközök gyártására specializálódott National Instruments (NI) 2001 óta működteti gyártóbázisát Debrecenben és folyamatosan keresi azon magyar vállalatokat, amelyek sikerrel tudnának bekapcsolódni beszállítói láncába – derült ki a Nemzeti Befektetési Ügynökséggel (HIPA), az Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségével és a Magyar Exportfejlesztési Ügynökséggel (HEPA) rendezett közös beszállítói fórumon.

Hirdetés

Az április 24-én a HIPA székházában megrendezett, Helyi vállalatok a nemzetközi piacra lépés útján című fórumon az NI Hungary Kft. által előzetesen kiválasztott beszállítók azokkal a lehetőségekkel ismerkedhettek meg, amelyek a hazai együttműködésen túl a globális nagyvállalati gyártásban történő részvételt is megteremthetik.

Ezt olvasta már? Az NI a közelmúltban jelentette be, hogy 5,5 milliárd forintos beruházással 210 új munkahelyet létesít Debrecenben, ahol már 1500 embernek adnak munkát. Az összes pozícióra találtak már dolgozót. Kattintson a kiemelt szavakra és olvassa el a teljes cikket!

A rendezvényen Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke a HIPA beszállító fejlesztési tevékenységének fontosságáról és gyakorlatáról beszélt. Jennifer Kane-Zabolotskaya, az Amerikai Egyesült Államok Budapesti Nagykövetségének kereskedelmi főtanácsosa az amerikai piacra lépés eszköztárát ismertette, majd a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség (HEPA) vezető tanácsadója, Pataki Nóra mutatta be a vállalatokat segítő állami eszközrendszert és az ügynökség tevékenységét.

Rádai Katalin, az NI Hungary Kft. beszerzési vezetője a nagyvállalati beszállítás feltételeit, rendszerét és lehetőségeit ismertette a meghívott magyar beszállítókkal. A nap fontos programpontja volt, hogy ezután a 12 résztvevő cég egy B2B fórum keretén belül tárgyalt az NI Hungary Kft. beszerzőivel.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink