Beszállítók Nem érzik a visszaesést, sőt, rengeteg új projektbe kellenek a debreceni csapágyak

Nem érzik a visszaesést, sőt, rengeteg új projektbe kellenek a debreceni csapágyak

Pardavi Mariann | 2019.06.21 05:00

Nem érzik a visszaesést, sőt, rengeteg új projektbe kellenek a debreceni csapágyak

Készül az új gyártócsarnok a debreceni Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft.-nél, ha megérkeznek Dél-Koreából a gyártósorok, teljes kapacitással gyárthatják a csapágyakat az új területen is.

Hirdetés

Szabó Péter, a Schaeffler-FAG Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója a Debrecen Televízió Esti Közelkép című műsorának vendége volt, ahol igen jó hírekről számolt be.

Elmondta, hogy az az autóipari visszaesés, amiről az utóbbi időben hallani, nem érezhető a vállalatnál. Sok új megrendelést kaptak, számos új projektbe kerülnek a debreceni csapágyak.

– 24-25 millió csapágyat gyártunk idén, jövőre már 1,2 millióval, 2021-re pedig 2,4 millióval többet.

Hozzátette azt is, hogy Kínában 30, Mexikóban 25 százalékos visszaesést tapasztaltak. Úgy véli, ez a negatív hullám nem gyűrűzik be Európába, mert minden vállalat jellemzően ott gyárt, ahol a termékei beépülnek. A debreceni Schaeffler-FAG pedig elsősorban európai autógyártóknak szállít be.

– Zajlik a második csarnok bővítése, a lágymegmunkálás, forgácsolás, edzés, alapműveleti köszörülés teljesen be van építve – mondta el a jelenleg zajló építkezésről Szabó Péter.

Már elkezdték gépekkel feltölteni a csarnokot, pár gyártósort még várnak, de jövő év első felére a területen már teljes kapacitással tudnak dolgozni. Az első csarnokban pedig 2020 második felére érkeznek Dél-Koreából a gyártósorok, így év végére teljes lesz a kapacitás.

Hogy lesz-e elég szakember, azzal kapcsolatban annyit közölt Szabó Péter, hogy nem látja sötétnek a helyzetet, és egyébként is rengeteg energiát fektetnek az automatizálásra.

(Fotó forrása: debrecen.hu)

Kiemelt Partnereink