Gyártók Ez a győri Audi válasza a szlovákiai Jaguar ezer eurós bérére

Ez a győri Audi válasza a szlovákiai Jaguar ezer eurós bérére

Pardavi Mariann | 2018.11.08 11:25

Ez a győri Audi válasza a szlovákiai Jaguar ezer eurós bérére

Október 24-én elindult a Jaguar Land Roverek gyártása a szlovákiai Nyitrán, ahol az első évben 150 ezer darabot fognak gyártani. A vállalat az operátori pozíciókra körülbelül ezer eurós bruttó bért kínál, erre kompetencia-pótlék és legfeljebb 15 százalékos havi bónusz tevődik. Folyamat- vagy minőségellenőri pozíció már bruttó 1261 euróról indul. Megkérdeztük a győri Audit, mi a válasza erre a lépésre.

Hirdetés

Valós félelem, hogy a határmenti településen élő magyarok a Jaguarhoz mennek dolgozni? Tart attól a vállalat vezetése, hogy az Audi szakembereit elcsábítja a Jaguar? Milyen pozíciókba keres dolgozókat az Audi jelenleg a legnagyobb számban? Ezeket kérdeztük az Audi Hungaria kommunikációs osztályától.

A nyitrai Jaguar Land Rover-gyár már közel két éve kezdte toborzó tevékenységét, melynek eredményeként fel is állt az a törzsgárda, amellyel elindulhatott a gyártás. Vállalatunk nem érezte ennek elszívó hatását, ami abból is látszik, hogy az Audi Hungaria munkatársainak száma az elmúlt időszak új projektjeinek köszönhetően a 2016 év végi 11 631 főről mára több mint 12 900-ra nőtt. Az Audi Hungaria biztos munkahelyeket, versenyképes béreket és széles spektrumú béren kívüli juttatási csomagot, valamint vonzó karrierutakat kínál munkatársainak. A jövőben további projektek indulnak Győrben, például egy újabb Q-modell gyártását kezdi meg 2019-ben a vállalat, ennek köszönhetően aktuálisan járműszereldei munkatársakat várunk. Emellett a kutatás-fejlesztés is egyre nagyobb súlyt kap az Audi Hungariánál, így fejlesztőmérnöki pozícióba is keresünk munkatársakat – közölte az Audi Hungaria kommunikációs osztálya.

Arra a kérdésre, hogy milyen kezdőfizetésre számíthat egy operátor az Audinál, nem közölt információkat a győri vállalat.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink