Szolgáltatók A várakozás a múlté: A TIMOCOM és a Cargoclix megszünteti a rámpáknál kialakult dugókat

A várakozás a múlté: A TIMOCOM és a Cargoclix megszünteti a rámpáknál kialakult dugókat

autopro.hu | 2019.10.22 16:04

A várakozás a múlté: A TIMOCOM és a Cargoclix megszünteti a rámpáknál kialakult dugókat

Nincs több várakozás a rámpánál: ez a TIMOCOM és a Cargoclix együttműködésének célja. A két informatikai vállalat a telematikai adatok és az időkapu-kezelés összevonásával akarja megoldani az áru beérkezésekor és kiadásakor keletkező torlódás ismert problémáját, és új iparági szabványt akar meghonosítani.

Hirdetés

A Cargoclix időkapu-kezelő rendszere, a „SLOT" és a TIMOCOM GPS-adatai a rámpák rugalmas kezelését teszik lehetővé az ügyfelek számára. A pozícióadatok és a lefoglalt szállítási időkapu folyamatos összevetésével az ipari és kereskedelmi vállalatok pontosan kiszámíthatják a várható érkezési időt (ETA – „Estimated Time of Arrival"), és megvizsgáltathatják, hogy a teherautó pontosan odaér-e a rámpára, vagy előre lehet venni egy másik szállítót.

Így működik a dinamikus időkapu-kezelés a rámpán

A gyakorlatban a fuvarozási szolgáltató hozzáférhetővé teszi GPS-adatait. Ezeket a rendszer összeveti a teherautó pozícióadataival, és az ebből kiszámított tényleges érkezési időt elküldi a rámpa üzemeltetőjének. Aki így valós idejű adatokkal számolhat és diszponálhat. A pontos előrejelzés lerövidíti, ideális esetben megszünteti a teherautó-sofőrök várakozási idejét.

„A közúti áruforgalom növekedése miatt sokan attól tartanak, hogy a rámpa-problematika fokozódni fog. De ma már elkerülhető, hogy várakozni kelljen a rámpánál. A dinamikus adatok bevonásával a rámpa-üzemeltetők és fuvarozók folyamatai lényegesen hatékonyabban és rugalmasabban alakíthatók. A „nulla várakozási idő" mindenekelőtt technológia kérdése", mondja Prof. Dr. Victor Meier, a Cargoclix tanácsadó tulajdonosa.

„Megfelelő interfészek segítségével ügyfeleink közel összes telematika-szolgáltatóját lefedjük", meséli Andrea Di Domizio, megoldás-menedzser (solutions manager). A TIMOCOM így szinergia-szempontból optimális partner a Cargoclix számára: a TIMOCOM szállítja a GPS-adatokat, a Cargoclix pedig a SLOT-tal jobb időkapu-kezelésről gondoskodik. Az adatok tulajdonosában nincs változás, mivel az adatokat csupán a várható érkezési idő (ETA) kiszámításához hívják le.

Adatmegosztással forradalmasítható a fuvarozás

„Az adatoknak a szállítási láncolat nagyobb átláthatósága érdekében történő, biztonságos megosztása egyre inkább meg fog honosodni", fejti ki meggyőződését Di Domizio, a TIMOCOM menedzsere. „Nem lesz szükség telefonokra és e-mailekre, a vállalatok jobban tervezhetnek, a teherautó-sofőröknek kevesebbet kell várakozniuk." Sok iparág sok, neves vállalata már használja a SLOT-megoldást: mindegyik megbízottnak be kell jelentkeznie a SLOT-on keresztül a rámpára.

A sofőrök szerint az elmúlt öt évben jóval hosszabbak lettek a várakozási idők – ezt állapítja meg legfrissebb piaci jelentésében a Szövetségi Árufogalmi Hivatal. Tehát mindkét oldal rendezést követel: a sofőrök jobban szervezett folyamatokat akarnak, a rámpa-üzemeltetők megbízható információkat.

„Új stratégiai irányunkhoz, az okos logisztikai rendszerhez az is hozzátartozik, hogy hálózatba szervezünk rendszereket, hogy a megfelelő időpontban fontos információkkal tudjunk szolgálni közös ügyfeleinknek", szögezi le Andrea Di Domizio. „Örülünk, hogy a Cargoclixszal közösen olyan megoldást tudunk nyújtani, amely a jövőben bizonyosan szabvánnyá válik és meg fogja könnyíteni a mindennapi munkát."

További információkért látogasson el a TIMOCOM weboldalára!

A TIMOCOM GmbH a kiterjesztett logisztika (augmented logistics) középvállalati informatikai és adatspecialistája. A TIMOCOM az első európai okos logisztikai rendszer (smart logistics system) szolgáltatójaként okos, biztonságos és egyszerű megoldásokkal segíti ügyfeleit logisztikai céljaik elérésében. A rendszeren keresztül több mint 43 000 bevizsgált vállalkozás szerveződik hálózatba, amelyek naponta akár 750 000 nemzetközi fuvarozási és raktér-ajánlatot helyeznek el a rendszerben.

A Cargoclix fuvarok és logisztikai szolgáltatások semleges internetes piactere, valamint moduláris időkapu-kezelési rendszerek szolgáltatója. A rámpafolyamatok optimalizálására szolgáló, modulárisan alakítható "Cargoclix SLOT" szoftver több mint 50 000 tagjával az egyik legszélesebb körben használt időkapu-kezelési rendszer. A Cargoclix Dr. Meier & Schmidt GmbH márkája. A vállalat 1998-ban alakult, székhelye Sitz in Freiburg i.Br.

Kiemelt Partnereink