Szolgáltatók Bővítik az északi ipari parkot Zalaegerszegen

Bővítik az északi ipari parkot Zalaegerszegen

MTI | 2019.12.09 08:36

Bővítik az északi ipari parkot Zalaegerszegen

A Széchenyi 2020 program keretében 2,3 milliárd forint uniós támogatással új ipari területet alakítanak ki és megteremtik a befektetők és a vállalkozások működéséhez szükséges infrastruktúrát Zalaegerszegen, az északi ipari parkban

Hirdetés

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) sajtótájékoztatón elmondta, az északi ipari betelt, a további fejlesztéseket új területek biztosításával és az infrastruktúra kiépítésével biztosítja az önkormányzat. A beruházás keretében a tudományos és technológiai park területén 5 és 8 ezer négyzetméter nagyságú, közművesített, betelepülésre alkalmas 12 ipari telket alakítanak ki. Az északi iparterületen közvilágítással ellátott, közel 1,5 kilométeres útszakaszt és körforgalmi csomópontot építenek ki – ismertette.

Vadvári Tibor alpolgármester hozzátette: a 260 hektáros ipari területen a telkek kialakítását, az útépítések, az energia- és közműellátás, valamint a vízelvezetés terveit a betelepülő vállalkozások igényeit figyelembe véve készítettek el. A kivitelezési munkákat többségében zalaegerszegi és zalai megyei cégek végzik.

A városban az elmúlt öt évben négyezer új munkahely jött létre, a regisztrált álláskeresők száma 2,3 százalékra csökkent.

Nyitókép: az ipari park és a ZalaZone járműipari tesztpálya a GoogleMaps térképén

Kiemelt Partnereink