Szolgáltatók Egész Európának hasznos a zalaegerszegi tesztpálya

Egész Európának hasznos a zalaegerszegi tesztpálya

MTI | 2019.05.22 15:27

Egész Európának hasznos a zalaegerszegi tesztpálya

A zalaegerszegi járműipari tesztpálya globális versenybe kapcsolja be Európát, hozzájárul a magyar kutató-fejlesztő tevékenységek bővüléséhez és munkahelyeket teremt – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.

Hirdetés

– Az Egyesült Államok, Kína és Európa versenyzik egymással, hogy ki tudja a legmodernebb technológiákat használni, Európában azonban kevés lehetőség van az önvezető és elektromos autók tesztelésére – tette hozzá György László. – A ZalaZone járműipari tesztpálya azért fontos Európának, mert lehetőséget kínál ezekre a tesztekre – vélekedett a szaktárca államtitkára.

A zalaegerszegi tesztpályát május 20-án adták át, és ugyanezen a napon rögtön önvezető járművek is bemutatkoztak az eseményen.

Kitért arra is, hogy ebben a térségben is vannak járműipari fejlesztések. Magyarországon például jelenleg tízezer járműipari fejlesztőmérnök van.

A 45 milliárd forintból megvalósuló tesztpálya Európa legnagyobb innovációs kutató-fejlesztő infrastruktúrája. Az első ütem átadásakor 150 multinacionális cég és hazai kutatóközpont jelezte kutatási és innovációs tevékenységgel kapcsolatos szándékát a tesztpályán – hangsúlyozta György László.

Kiemelt Partnereink