Szolgáltatók Elkészült a Nyíregyházát elkerülő út

Elkészült a Nyíregyházát elkerülő út

MTI | 2019.10.04 10:47

Elkészült a Nyíregyházát elkerülő út

A 9,2 milliárd forintból elkészült út révén a tranzit- és teherforgalom elkerüli Nyíregyháza belvárosát, és közvetlen kapcsolatot biztosít az M3-as autópályával a város északi agglomerációjában élők számára.

Hirdetés

Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára az átadáson hangsúlyozta, az M3-as autópályától a 38-as főúton át Nyírszőlősig tartó 338-as főút első két, csaknem hétkilométeres szakasza 2015 végén készült el, a 9,2 milliárd forintból megépített, most átadott útszakasszal pedig az elkerülő immár hiánytalanul betöltheti rendeltetését. A logisztikai szempontból kedvező helyen lévő 338-as főút mellett gazdaságfejlesztési övezetet szeretne kialakítani az önkormányzat.

Tokaj és Tiszavasvári már könnyen elérhető

Kovács Péter, a beruházó a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) műszaki igazgatóhelyettese a beruházásról szólva elmondta, az elkerülő új szakasza két ütemben épült meg, az első a Tiszavasváriba vezető 36-os és a Tokajig tartó 38-as főutat köti össze, a második a 38-as főúti csomóponttól a város északnyugati részén fekvő Nyírszőlősig vezet. A fejlesztés keretében vasúti felüljáró és körforgalmi csomópontok épültek meg, egy szakaszon pedig teherbíróbb, zajtalanabb gumibitumenes aszfaltréteget kapott az útpálya.

Több útszakasz fejlesztése is tervben van

A kormány a nyíregyházi beruházás után most további hét elkerülő útszakasz fejlesztését emelte be az útprogramjába. Jászberény, Sajószentpéter és Veszprém esetében a megvalósításról, míg Eger, Győr, Pusztaszabolcs és Szolnok-Szandaszőlős esetében az előkészítésről született döntés.

Nyitókép: Pixabay

Hirdetés

Kiemelt Partnereink