Szolgáltatók Ezer eurós bátorítás a német fémipari kiállításhoz

Ezer eurós bátorítás a német fémipari kiállításhoz

Kuthi Áron | 2019.05.27 09:06

Ezer eurós bátorítás a német fémipari kiállításhoz

Múlt héten a magyar ipari szereplők irányában is elhangzott a felhívás a szervezők részéről, hogy ne hagyják ki az EMO Hannover 2019 fémipari szakkiállítást. Valóban, hiszen aki tudni szeretné, mi zajlik ma a fémmegmunkálás világában, annak kötelező a németországi látogatás szeptember 16. és 21. között.

Hirdetés

Ide több mint 2000 kiállító 47 országból hozza szerszámgépét vagy szolgáltatásait, és az azonos szektort képviselő Ipar Napjainál legalább tízszer akkora területen mutatkoznak be. Az előző kiállításon, 2017-ben 130 ezer embert vonzott a vásár. A méretek tehát gigantikusak, de mi magyarok leginkább csak látogatókként és vásárlókként képviseltetjük itt magunkat. Idén eddig csupán két magyar vállalat jelentkezett kiállítónak, az NCT Ipari Elektronikai Kft. és a Strigon Machine Tools Ltd.

Éppen ezért a kiállítás hivatalos magyarországi képviselete bejelentette, hogy ezer euró értékben ad szolgáltatást azoknak a cégeknek, amelyek a június 30-i jelentkezési határidő előtt eldöntik, hogy bemutatkoznak Hannoverben. Ez a szolgáltatáscsomag egyénre szabott kiállításfelkészítést, megjelenés-szervezést, ügyintézést és marketingkommunikációs feladatok elvégzését is jelentheti, ez az ügyfél és a képviselet közötti megegyezés kérdése.

A Deutsche Messe itthoni képviselete egyébként buszos utat is szervez a kiállításra fémipari szakemberek, diákok és érdeklődők számára. Mint azt a szakmabeliek péntárcájukon is érezhetik, a szakkiállítások idején drámaian megemelkednek a szállásköltségek az expó környékén, és ez igaz annak száz kilométeres vonzáskörzetére. Nem beszélve arról, hogy minden létező szobát eladnak ilyenkor. Ezért sem rossz ötlet, ha a repülőutat és a szállást közvetlenül a szervező Deutsche Messén keresztül bonyolítjuk.

A titokzatos név megfejtése

A múlt heti közleményben többek között az állt, hogy a kiállításon több ország, Kína, Tajvan és Svájc nemzeti standdal lesz jelen, viszont Franciaországgal még folynak a tárgyalások. Tény, hogy ebben az ipari szegmensben is megvan az egészséges verseny a két vezető európai állam között, természetes, hogy a franciáknak is megvan a maguk fémipari szakkiállítása, a Simodec vagy az Industrie Paris. Szinte már ipartörténeti érdekesség, hogy a német expó neve – EMO – a franciáktól származik, ugyanis a rövidítés francia megnevezést takar (Exposition Mondiale de la Machine Outil, vagyis 'szerszámgép-világkiállítás').

Kiemelt Partnereink