Szolgáltatók Mikor válik a mesterséges intelligencia mindennapok részévé?

Mikor válik a mesterséges intelligencia mindennapok részévé?

MTI | 2019.03.26 12:21

Mikor válik a mesterséges intelligencia mindennapok részévé?

Minden szereplő szoros együttműködése szükséges ahhoz, hogy a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazások beváltsák a hozzájuk fűzött reményeket és a mindennapok részévé válhassanak a Budapesten megrendezett háromnapos nemzetközi Reinforce AI konferencia előadói szerint.

Hirdetés

Az Ericsson Magyarország közleménye szerint a gyakorlatban is alkalmazott példák mellett a konferencia rávilágított az ilyen rendszerek korlátaira is, előre vetítve, hogy sok és nehéz technikai problémát kell megoldani ahhoz, hogy közelebb érjenek például az emberi intelligenciához hasonlítható mesterséges általános intelligenciához.

A közlemény szerint Jakab Roland, az Ericsson regionális igazgatója és a magyarországi Mesterséges Intelligencia Koalíció elnöke hangsúlyozta, hogy az esemény volt a térség első nagyszabású mesterséges intelligenciával foglalkozó konferenciája. Közel 600, a témában illetékes szakértő és látogató vett részt a rendezvényen a világ minden részéről. Az előadók között voltak a terület kutatásában és az iparági fejlesztésekben nemzetközi szinten is meghatározó szerepet játszó vállalatok, többek között az Uber, a Volkswagen, az IBM, a Google vagy a Twitter szakemberei.

Az adatelemzésben is meghatározó lesz a mesterséges intelligencia

A magyar szakember az MI (mesterséges intelligencia) adatelemzésben betöltött szerepét kiemelve ismertette: ma egyetlen nagy amerikai mobilszolgáltató hálózatán másodpercenként 4 terabit halad át, és ez idő alatt 15 millió "adatesemény" történik ugyanezen a hálózaton. A rendszerek működése is nehezen képzelhető el a jövőben a hatékonyan alkalmazott mesterséges intelligencia nélkül.

Emellett az Ericsson és szolgáltató partnerei már elkezdték az 5G hálózatok széleskörű kiépítését, ami a jövőben még inkább felgyorsul, ez pedig magával hozza az önfejlesztő, zéró-beavatkozású rendszereket, a gépi tanulás hálózatokba való beépítésének igényét is tette hozzá Jakab Roland.

Kiemelt Partnereink