Szolgáltatók Nagyot nőne az Autowallis 2024-ig

Nagyot nőne az Autowallis 2024-ig

MTI | 2019.05.22 14:15

Nagyot nőne az Autowallis 2024-ig

Az AutoWallis Nyrt. árbevételének robosztus növekedését tervezi: 2024-re a tavalyi 65,5 milliárd forintos konszolidált árbevétele több mint duplájára, 142 milliárd forintra, az akvizíciókkal együtt csaknem háromszorosára, 187 milliárd forintra nő az üzleti tervük szerint.

Hirdetés

– Az AutoWallis középtávon, 2029-re Kelet-Közép-Európa meghatározó mobilitási szolgáltatójává tud válni – mondta az Autowallis vezérigazgatója a cég szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Ormosy Gábor hozzátette, hogy akvizíciókkal is megalapozzák az eredménytermelő képességet, a tervezett akvizíciók között 5-15 milliárd forint forgalmú társaságokat említett, elsősorban belföldön.

A vezérigazgató közölte: organikus növekedéssel az EBITDA (kamatfizetés, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) közel a négyszeresére, 7,9 milliárd forintra, míg a tervezett akvizíciókkal együtt négy és félszeresére, 9,5 milliárd forintra ugorhat 2024-ig.

A társaság stabil eredménytermelő képessége megfelelő alapot jelent az osztalékfizetéshez, amit a vállalat akvizíciós és növekedési terveihez fognak igazítani – mondta.

Kitért arra: az autóipari szolgáltatásokban látják a legnagyobb lehetőséget, és számolnak az autóipar jelentős átalakulásával. Ezt kihasználva, és a cégcsoport közel három évtizedes tapasztalatára építve tervezik a növekedést.

Ormosy Gábor elmondta továbbá, hogy a jelenleg képviselt márkákat további országokban szeretnék megszerezni, és a régióban további 2-3 új autómárka képviseletét szeretnék elnyerni.

Számolnak a Wallis-csoport autóipari befektetéseinek AutoWallis-ba történő apportálásával is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink