2024.04.23, Kedd
Hamarosan érkezik a Kutatók Éjszakája Kecskemétre
Illusztráció (pexels.com)

Hamarosan érkezik a Kutatók Éjszakája Kecskemétre

bacsmegye.hu

2018.09.12. 16:24

Izgalmas, interaktív programokkal várják az érdeklődőket az éj leple alatt.

Hirdetés

Hamarosan megrendezésre kerül a Kutatók Éjszakája, Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozata. A tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére létrejött rendezvény idén először két napon át, szeptember 28-án és 29-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

A Kecskemétre is ellátogató programsorozat ezúttal számos helyszínen kínál izgalmas bemutatókat az érdeklődőknek. A TIT Bács-Kiskun megyei Egyesülete és a Kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium több szintje is a tudomány oltárán áldoz informatív programjaival, de csatlakozik még a Modellező Sportklub és az Ipari Kutató Kft.

Az éj leszálltával többek között sötétben induló üzemlátogatáson vehetnek részt az érdeklődők, ahol megtudhatják hogyan készülnek a felhőkarcolók. Részesei lehetnek a hatalmas acélszerkezeti idomok fűrészelésének, láng- és plazmavágásának. Látható lesz a digitális bűvöskocka, a Kecskeméti Modellező Sport Klub pedig különleges repülőgép modelljeit hozza el. Lesz még képkirakó robot és 3D nyomtatás, valamint az iskola falain belül látványos kísérleteket mutatnak be.

KecskemétKecskemétrendezvénykutatástudomány