2024.04.19, Péntek

Családi nyílt nap "Egyet fizet, kettőt kap" akcióval a Kecskeméti Színházban

Katona József Színház

2018.09.09. 08:00

A beszélő köntös musical próbájával, kulisszajárással és sok játékkal várják a közönséget szeptember 15-én. A Kulturális Örökség Napjai programsorozatához kapcsolódó rendezvényen feltárulnak a 122 esztendős épület titkai, és kedvezményes színházjegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség.

Hirdetés

A családi délutánon a vendégek elsőként láthatnak részletet Mikszáth Kálmán A beszélő köntös című művének musical változatából, amelynek október 2-án, Kecskemét születésnapján lesz a díszbemutatója Szente Vajk rendezésében. A 13 órakor kezdődő nyílt próbán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!!!!

A gyerekeket egész délután az új évad bemutatóihoz kötődő játékok várják: a színház előtti téren 14 és 18 óra között ki lehet színezni Jancsi és Julis mézeskalácsházát, hajtogathatnak kecskét vagy pillangót A beszélő köntös és A pillangók szabadok című produkciókhoz. Ugyanitt tartanak bemutatót a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” négylábú segítőtársai, s persze idén sem marad el a jelmezes fotózás. Játék közben érdemes lesz figyelemmel követni a színház előtti téren lévő színpad történéseit is: 14.30-tól nyílt tréninget és mozgáspróbát tart a Kecskemét City Balett Barta Dóra koreográfus vezetésével, majd 15.30-tól megzenésített verseket adnak elő a Cseke-osztály tagjai. Műsorvezető-házigazda: Pál Attila színművész.


A Kulturális Örökség Napjaihoz kapcsolódó kulisszajárás résztvevőit is igen gazdag program várja. A 15.00 és 16.30-kor Hegedűs Zoltán és Aradi Imre színművészek vezetésével induló csoportok – többek között - részleteket láthatnak a Rómeó és Júlia táncszínházi előadásából a KCB művészeinek közreműködésével, azok pedig, akik 18 órakor kelnek útra a 122 esztendős épületben, bűnügyi társasjáték szálait bogozhatják ki Agatha Christie nyomán. Emellett lehet jelmezeket és parókákat próbálni, szakállat ragasztani, kiderül, hol és mit csinál az ügyelő, mit díszít a díszítő és hogyan lehet fényekkel varázsolni a színpadon.
A kulisszajárásra és a nyílt próbára a 76/501-170-es telefonon vagy személyesen a színház portáján lehet regisztrálni. 


Jegy- és bérletvásárlási akció 13.00-19.00 óráig! Váltsa meg teljes árú bérletét (kivéve Katona- és páholy bérlet) a teátrum nyílt napján 10% kedvezménnyel, vagy vásároljon 6+1-es bérletet, illetve erkélyre szóló, III. helyáras bérletet 30%-kal olcsóbban! Mindazok, akik tavaly bemutatott, és az új évadban is látható előadásra (A képzelt beteg, Ványa bácsi, Kőműves Kelemen, A játék vége, Rómeó és Júlia) váltanak jegyet, a második belépőt ajándékba kapják. (Az akció nem vonatkozik a Csárdáskirálynő c. produkcióra. A kedvezmények nem összevonhatók, a fent meghirdetett akció egyéni, azaz személyes vásárlás esetén érvényes, az előzetesen foglalásba helyezett bérletekre/jegyekre nem vehető igénybe!)

KecskemétKultúraKatona József Színház