20 millió forint lakáshitel: egy helyen a legjobb ajánlatok!

20 millió forint lakáshitel: egy helyen a legjobb ajánlatok!
Hirdetés
Hirdetés

Cikk2019-01-23 Frissítve: 2021-12-29
 

A mai lakásárak mellett szinte hétköznapinak számít, hogy a családok egy része akár 15-20 millió forint lakáshitel felvételét fontolgatja. Ez nagyon nagy összeg, de ha valaki nem jól választ hitelt, akkor a szükségesnél akár 3-5 millió forinttal is többet fizethet vissza. Bemutatjuk, hogy 15 éves futamidőre milyen hiteleket lehet érdemes felvenned, ha lakásvásárláson töröd a fejed!

A magyarországi lakásárak a nagyobb városok esetében rekordokat döntögetnek. A folyamat lassan változik meg, így a tetőző árak közepette is sokan lehetnek, akik nem halogathatják tovább a lakásvásárlást. Tipikusan ilyen élethelyzetben lehetnek azok, akik szeretnének új építésű ingatlant vásárolni, esetleg gyermeket várnak, vagy gyermekeik iskoláskorba értek. Mások például magas bérleti díjat fizetnek, és helyette inkább úgy döntenek, hogy saját lakást vásárolnak.

Vegyük egy olyan vásárló példáját, aki egy 40 millió forintért eladó ingatlant szeretne megvásárolni! Ehhez még 20 millió forint lakáshitelre van szüksége, melyet kiszámítható módon, legfeljebb 15 évig szeretne fizetni. A végig fix kamatozású hitelek választása (a változó kamatozású hitelek helyett) azért olyan fontos napjainkban, hogy előre tudd kalkulálni a hiteled jövőbeli törlesztőrészleteit, és azok ne emelkedjenek a kamatkörnyezet változása esetén sem! Először azt néztük meg, hogy nettó 400 ezer forint családi jövedelem mellett milyen ajánlatokkal találkozhatsz hiteligénylőként. Az alábbi táblázatban összefoglaltuk a legjobb ajánlatokat 15 éves futamidő és végig fix törlesztő mellett.

Ahogy láthatod, nettó 400 ezer forintos családi jövedelemnél az UniCredit Bank Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitele lett az abszolút első helyezett a végig fix kamatozású ajánlatok versenyében. A 4,51 százalékos teljes hiteldíj mutatója (THM) magasan veri a többi ajánlatot. Ha ezt a lakáshitelt választod, akkor havi 152 684 Ft lenne a hiteled törlesztőrészlete és 27 403 549 Ft lenne a teljes visszafizetendőd a 15 éves futamidő alatt.

Az Erste Bank Piaci kamatozású Minősített Fogyasztóbarát lakáshitele futott be a második helyre. Erre a 15 éves futamidő alatt nagyságrendekkel többet kellene visszafizetned. Már 5,45 százalék a teljes hiteldíj mutató, 161 196 Ft a havi törlesztő és 29 067 389 Ft a teljes visszafizetendő. Ezt a hitelt választva több mint 1,66 millióval kellene többet visszafizetned a 15 év alatt annál, mintha az UniCredit ajánlata mellett döntenél. A TOP 5-be még a K&H, a CIB és az MKB ajánlatai kerültek be.

Azt is megvizsgáltuk, hogy nettó 600 ezer forint családi jövedelem mellett milyenek a fenti lakáscél melletti lehetőségeid. Az alábbi táblázatban erre a jövedelemre vonatkozóan mutatjuk a legjobb ajánlatokat 15 éves futamidő és végig fix törlesztő esetén.

Nettó 600 ezer forintos családi jövedelemnél szintén az UniCredit Bank Stabil Kamat Minősített Fogyasztóbarát Lakáshitele lett az abszolút első helyezett. 4,51 százalékos teljes hiteldíj mutatóval és 152 684 Ft havi törlesztővel rendelkezik, a futamidő 15 éve alatt pedig 27 403 549 Ft-ot kell összesen visszafizetned rá. A második helyre ezúttal a CIB Bank Végig FIX15 Lakáskölcsöne ért oda. A hitel teljes futamideje alatt itt már majdnem 28,58 millió Ft-ot kell visszafizetned, ami csaknem 1,18 millió Ft-tal több az UniCredit hiteléhez képest. A TOP 5-be még az Erste, a K&H és az MKB fogyasztóbarát lakáshitelei fértek be.

Összefoglalva az eddigieket: nettó 400 ezres és nettó 600 ezres családi jövedelemmel is az UniCredit Bank ajánlata lett a befutó, míg a 2-5. helyezettek sorrendjét a jövedelem nagysága mindenképp befolyásolja.

Bátran használd a lakáshitel kalkulátorunkat, és válaszd ki a Neked tetsző hitelt! Add le érdeklődéseidet az adatait megadásával, és kollégánk keresni fog Téged!

Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Ft
Ft
év
Ft
Bankmonitor
Lakáshitel kalkulátor
Spórolj akár Milliókat
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Nem kaphatsz lakáshitelt, amíg a KHR (BAR) listában szerepelsz.
Sajnos nem találtunk a megadott feltételeknek megfelelő hitelt.
Kérd részletes eredményeidet email-ben és várd szakértőnk hívását, hogy segítsen a felmerülő kérdések tisztázásában!
A lenti gomb megnyomásával elfogadom az adatvédelmi tájékoztatóban
Köszönjük, hogy leadtad érdeklődésed!

Az eredményeket elküldtük az email címedre.
Ha nem érkezik meg perceken belül, ellenőrizd leveleződ „spam/levélszemét” mappáját is!
Gyorsan van szükséged lakáshitelre?
24-48 órán belül:
előzetes hitelminősítés
személyes hitelajánlat
Hirdetés
Az élet legnagyobb pénzügyi kérdéseiben (és ilyen a lakáshitel felvétel) kizárólag megfontoltan érdemes döntést hozni. Használd a Bankmonitor.hu Lakáshitel-kalkulátorát: 13 bank több, mint 100 hiteltermékét tudod összehasonlítani részletesen

És itt nincs vége: a Bankmonitor segít Neked az ügyintézésben. A Bankmonitor kiemelt és ingyenes szolgáltatása keretében egyszerre több banktól is konkrét hitel ajánlatot mutatunk be Neked, mely akár 6 hónapig is érvényes. Nem kell küzdened a bankfiókban, a Földhivatalban, mindent elintézünk helyetted a hitelhez jutásig és az időközben felmerülő esetleges problémákra azonnali megoldási javaslatot adunk. Kényelmes, gyors, megbízható – válaszd a Bankmonitort. Garantáltan ugyanazokkal a feltételekkel kapod meg (sokkal kényelmesebben) a hitelt nálunk, mint ha bemennél a bankfiókba. Sőt! Több esetben is egyedi kedvezményeket kínálunk (ingyenes előtörlesztés, ingyenes utalás…stb), melyeket a bankfiókban nem kapsz meg.

Hirdetés