2018. december 4., kedd

Sarina Bowen, Elle Kennedy – Ez a srác

HIM 1


Végre érkezik magyarul Elle Kennedy és Sarina Bowen közös LMBT regénye, a HIM: Ez a srác! Az érzékien romantikus és imádnivaló regényről a Blogturné Klub tagjai mesélnek lelkesen, sőt, extra állomásokat is találsz. A turné végén 3 példányt kisorsolunk a szerencsések között!




Ők ketten nem egy ligában játszanak. Vagy mégis?
Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Oké, tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján
tényleg furán alakultak köztük a dolgok. De csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg.
Ryan Wesley már erősen megbánta, hogy annak idején belerángatta nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha.
Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sok mindenre rá kell jönnie régi barátjával kapcsolatban… és önmagával kapcsolatban is.
"Ennél jobban nem is imádhatnám ezt a könyvet, mert egyszerűen csodálatos.
Jamie és Wes tökéletes páros. Izgalmas és érzéki, de a sztorit leginkább az érzelmek emelik a többi M/M szerelmes történet fölé.


Könyvmolyképző Kiadó, 2018
Eredeti cím: HIM



Az azonos neműek közötti szerelem még mindig érzékeny téma nyitottságára oly büszke világunkban. A fennhangon hírdetett tolerancia és elfogadás mellett a társadalom egy elég jelentős rétege még mindig megszól, diszkriminál, gúnyolódik, szörnyülködik, büntet, s a felsorolást hosszan lehetne folytatni. A homoszexualitás nem szexuális deviancia, nem betegség, mindig is volt és mindig is lesz.
Pozitív változásnak tartom, hogy magyar nyelven is egyre több LMBT témájú könyv jelenik meg. Zárójelként megjegyzem, hogy ezek inkább férfi párokról szólnak, mint nőkről, tehát még van mit dolgozni a témán.
Sarina Bowen és Elle Kennedy közösen írt regénye két fiatal férfiről szól, két barátról és sporttársról, akik közül az egyik mindig is tisztában volt szexuális irányultságával, a másik meg nem. A történet E/1-ben íródott és felváltva meséli el két főszereplője.
Jamie Canning és Ryan Wesley évek óta barátok. Mindketten hokiznak, Jamie kapus, Ryan támadójátékos. Tizennyolc éves korukig minden nyáron ugyanabba az edzőtáborba járnak felkészülni, megosztják egymással mindenüket, kivéve azt az apró információt, hogy Ryan Wesley saját neméhez vonzódik és imádatának tárgya maga Jamie Canning, akiről messzire süt a heteroszexualitás.
A történet azt is kihangsúlyozza, hogy mennyire más családi háttérrel rendelkezik két főhősünk: Jamie egy nyitott, zajos, sokgyerekes családból származik, míg Ryan egyetlenke és nagyon tehetős, inkább a látszatra adó közegből jön, ahol bevallott homoszexualítása nem egyezik a családi elvárásokkal. Jamie sporttársai előtt sem meri felvállalni szexuális irányultságát – nyilvánvaló, hogy miért.
Az egyetem előtti utolsó közös edzőtáborozás szakadást hoz Jamie és Ryan barátságában, mert Ryan – fogadásból – beleviszi barátját egy olyan játékba, melyet gyorsan meg is bán és bűntudattól hajtva magszakítja a kapcsolatot vele, s teszi ezt minden magyarázat nélkül.
Évek telnek el, míg ismét találkoznak és alkalmuk nyílik tisztázni mindazt, ami akkor közöttük történt, és főként azt, hogy miért. Már mindketten végeztek az egyetemmel – mondhatni felnőttek, éppen jövő sportkarrierjük miatt izgulnak, hiszen mindketten a profi jégkorong ligában szeretnék folytatni pályafutásukat. Jamie abban a nyári táborban edzősködik, ahová ők maguk is jártak kamaszkorukban és ide utazik Ryan is, hogy egyetlen lapra feltéve mindent, tisztázza a dolgaikat.
A történet csúcspontja talán az volt, amikor Jamie szembesül azzal, hogy Ryan több mint egy barát, megkérdőjelezi saját szexualítását, és végül elgogadja, hogy mindkét nemhez egyformán vonzódik. S hogy ez még egy adag plusz feszültséget kapjon, a táborban megjelenik aktuális barátnője is, aki – bár tisztában van kapcsolatuk korlátaival – még mindig többe reménykedik.
S rendben van, hogy tisztázták a múltat és egyenesbe jöttek egymás iránti érzéseikkel, de mit hoz majd a jövő? Lesz-e ennek egyáltalán jövője, vagy egy egynyári  kaland marad? Milyen hatással lesz ez a sportkarierrjükre? Fel merik-e vállani nyíltan a kapcsolatukat ország-világ előtt?  Számtalan nyitott kérdés van ebben a történetben, és a végére csupán néhányra kaptam választ, tehát kell a folytatása is ahhoz, hogy teljes legyen a kép.
Ez a történet leginkább az elfogadásról szól. Első sorban saját maguk másságának elfogadásáról, majd a környezetükkel való elfogadtatásról. Nem egy idealizált történet, ahol a társadalom abszolút nyitott és lelkesen keblére öleli őket, hiszen bőven helyet kap a negatív felhang is, de remek példa arra, hogy így is lehet viszonyulni olyan dolgokhoz, melyeket megváltoztatni nem áll módunkban.
A történet explicit erotikus jeleneteket is tartalmaz, nem is keveset. El is gondolkoztam azon, hogy milyen “pötty” alá fogja a kiadó besorolni, mert ez kicsit több, mint amit az ember lánya egy Rubin pöttyöstől megszokott (vagy nem?).
Csodálatos történet, szerelemről, másságról, elfogadásról. Kedveltem és ajánlom mindenkinek, kortől, nemtől és szexuális irányultságtól függetlenül. De természetesen ízlések és pofonok…





Nagy örömünkre már több LMBT regény is megjelent itthon, így a játékunk során LMBT regények fülszövegeiből találtok részleteket. A feladatotok, hogy rájöjjetek mely könyvekről van szó, és írjátok be a regény címét a Rafflecopter doboz megfelelő sorába.
Figyelem! A megfejtéseket elküldés után nem áll módunkban javítani. A nyertesnek 72 órán belül válaszolnia kell a kiértesítő e-mailre, ellenkező esetben új nyertest sorsolunk. A kiadó csak magyarországi címre postáz.




Egy kérdéssel indult – a feleség apró szívességet kér a férjétől, miközben mindketten a stúdióban festegetnek –, és olyan átváltozáshoz vezetett, amelyre egyikük sem számított. A tényeket és a fikciót romantikus látásmóddal elegyítő regény a házasság bensőségességét mutatja be, és Lili Elbe, az első nemet váltó ember, valamint a házastársi hűség, a saját ambíciói és vágyai gúzsában őrlődő feleség figyelemre méltó történetét meséli el.








- 11.26. Sorok Között Könyves Blog - 11.28. Hagyjatok, olvasok! (extra állomás) - 11.30. Angelika blogja - 12.02. Deszy könyvajánlója - 12.04. Betonka szerint a világ… - 12.06. CB olvas - 12.08. Kristina blogja - 12.10. Sorok Között Könyves Blog (extra állomás) - 12.12. Hagyjatok, olvasok! - 12.14. Kelly & Lupi olvas - 12.16. Sorok Között Könyves Blog (extra állomás)