Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Előzetesben a Miskolcon terjesztő díler

| 2019. 03. 22. | 18:49:00
Akár 8 év börtönt is kaphat.
Előzetesben a Miskolcon terjesztő díler
Hirdetés
Hirdetés

Kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklás miatt indult büntetőeljárás azzal a férfivel szemben, akit a bíróság egy hónapra letartóztatott.

A gyanú szerint a férfi 2017 novembere és 2018 novembere között összesen 9 alkalommal, alkalmanként 50 gramm marihuánát adott el egy férfinak Miskolc és Budapest területén.

A gyanúsított az elfogását megelőzően a főváros területén több alkalommal, saját használatra is vásárolt marihuánát és kokaint.

Amennyiben a gyanúsított bűnösségét megállapítják, vele szemben akár 8 évig tartó szabadságvesztés szabható ki, így a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. Mivel külföldi tartózkodási hellyel rendelkezik, így ez a veszély különösen fennáll esetében. A nyomozás eddigi adataiból kitűnően a kábítószerrel kapcsolatba hozható személyek feltérképezése még folyamatban van, ennek függvényében további nyomozati cselekmények végrehajtására lesz szükség. A bíróság álláspontja szerint a férfi szerteágazó kapcsolatrendszere is arra enged következtetni, hogy megpróbálná meghiúsítani az nyomozás eredményességét. Az eddigi adatok alapján a férfi megélhetését részben bűncselekmény elkövetése útján biztosította, ezért tartani lehet attól is, a gyanúsított a kábítószer-kereskedelmet folytatná.

A bíróság ezen indokok alapján enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el április 22-ig.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés