Hirdetés
Hirdetés

Megújult két miskolci óvoda

| 2019. 12. 10. | 19:24:00
Okosfűtést is kialakítottak.
Megújult két miskolci óvoda
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 200 millió forintból megújult az önkormányzati tulajdonban lévő Mesevár és a Leszih Andor úti Óvoda. A két intézményben kicserélték a külső nyílászárókat, külső homlokzati hőszigetelést és födémszigetelést kaptak az épületek, melyek tetejére napelemes rendszert telepítettek, valamint okos fűtési rendszert is létesítettek.

A Könyves Kálmán utca 34. szám alatt található Mesevár Óvoda és a Leszih Andor utca 6. szám alatt található Óvoda felújítása öt hónapot vett igénybe. A két intézmény külső nyílászáróit korszerű hőtechnikai jellemzőkkel rendelkezőkre cserélték, utólagos hőszigetelést végeztek az oldalfalakon és a tetőn. Az épületekben okosfűtést építettek ki, amit a város energiamenedzsment központja (akár termenként vagy napszaktól függően) szabályoz.

A Mesevár Óvodába december 11-én költözhetnek vissza, míg a Leszih Andor úti Óvoda januárban várja vissza a gyermekeket. Miskolc óvodafelújítási programjában még idén elkészül a Diósgyőri Óvoda, valamint a kivitelezők márciusra ígérték a Napraforgó Óvoda befejezését is. A már megkezdett Kassai úti Óvoda felújítása várhatóan 2020 áprilisig tart.

Hirdetés
Hirdetés