Videón a Nissan Leaf e+ akkucsomagja!

0

Az újdonság premierje január 9-én volt és nem sokkal rá már ki is került egy videó az autó legnagyobb újdonságáról, ami a 62 kWh-s akkucsomag.

Sokan várták már, hogy az újkori, tisztán elektromos autózás egyik ikonjának 2. kiadása megkapja a nagyobb akkupakkot, amivel az amerikai EPA mérési metódus szerint 364 km-es hatótáv érhető el, nagyobb erőlködés nélkül.

A Leaf második generációjában felhasznált akkucellákról annyit mindenképpen érdekes tudni, hogy a Nissan hivatalos közleményben erősítette meg, miszerint azokat nem az LG Chem gyártja nekik. Sem a 40, sem a 62 kWh-s kiadásban nincsenek LG Chem cellák, az autóhoz az USA-béli AESC (Automotive Energy Supply Corporation) készíti a kezdetektől a cellákat, Tennessee-ben, a Smyrna nevű város melletti üzemben. Az AESC pedig a Nissan leányvállalata.
Ebben az üzemben készült az alábbi, kicsit hosszabb, mint 2 perces videó, amin a Leaf akkucsomagja tekinthető meg, összeszerelés közben.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

[vc_video link=”https://youtu.be/uTXjYUpCYGU” align=”center”]

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

A Leaf e+ 62 kWh-s akkucsomagja 288 cellából épül fel, míg a 40 kWh-s csupán 192 darabból. Köszönhetően a növekvő energiasűrűségű celláknak, fizikailag alig igényel nagyobb helyet az új, nagyobb kapacitású akkucsomag.

Sajnos a folyadékhűtés kimaradt az csomagból, ami további kérdéseket vet fel, többek között azt, hogyan viseli majd a nyári melegekben az ilyen pakk a 70 (vagy a csúcsnak számító 100) kW-os villámtöltéseket. Remélhetőleg erről is beszámolhatunk majd kedves olvasóinknak hamarosan!

Eriqo
Főállásban Informatikus kocka, de lelkében elkötelezett gamer, kütyü és immár e-autó rajongó!