Bemutatták az Audi AI:ME tanulmányt

0

Az Audi egy meglehetősen új, nagyvárosi közlekedésre szánt elektromos modellről rántotta le a leplet a Sanghaj Motor Show-n.

Az AI:ME egy 65 kWh kapacitású akkumulátorcsomagból és egy hátsó tengelyen elhelyezett 170 lóerős elektromos motorból áll. Az Audi egyelőre még semmi pontos adatot nem közölt az újdonság teljesítményével kapcsolatban, noha nem is fontos, ugyanis a négykarikás vállalat szerint semmi értelme a gyorsulásról beszélni egy olyan modell esetében ami az esetek túlnyomó többségében 20 és 70 km/órás sebességek között fog majd közlekedni. Azaz a tanulmány végső sorozatgyártott példányát csak városi közlekedésre ajánlják!

A tanulmány 4.3 méter hosszú, 1.9 méter széles és 1.52 méter magas, tengelytávja pedig 2.77 méter.

Az Audi 4-es szintű önvezető rendszerrel látta el a tanulmányt. Viszont itt megmaradt a hagyományos kormány, azaz igény esetén a vezető bármikor manuálisan is vezetheti az autót. Az utastérben két egymástól független ülés kapott helyet, míg hátul egy üléssor. A LED fényszórók egyfajta hálószerű hatást keltenek, a hátsó lámpákat pedig egy teljes szélességében végigfutó fénysávval váltották ki.

Sajnos, az Audi még nem árulta el, hogy mikorra tervezik a modell sorozatgyártását!

Regisztrálj a fórumunkon ahol elmondhatod a véleményed és troll mentes zónában cseveghetünk. “e-cars.hu club, e-autó tulajdonosoktól, e-autó tulajoknak és rajongóknak, érdeklődőknek” egyaránt! https://ecarsforum.hu/

e-cars.hu
Elektromosan közlekedsz, vagy a váltáson töprengsz? Érdekelnek a legfrissebb hírek az e-autók világából, vagy foglalkoztatnak a legújabb fejlesztések az elektromosság és a fenntarthatóság területén? Akkor jó helyen jársz!