Horváth Balázs összegezte az elmúlt tíz év fintech történéseit és hitet tett amellett, hogy érdekes évtized áll előttünk.

Horváth Balázs a Fintechradar konferenciáján

A mindennapok hírei között, amelyek között bőven vannak bukások, adatlopások, lekésett határidők és egyéb bénázások is, könnyű elveszíteni szem elől, hogy mi az, ami valóban fejlődött. Horváth Balázs, a RowanHill Digital szakértője azonban évkezdő cikkében összeszedte, hogy tíz év alatt mi változott a magyar pénzügyi szektorban.

Mi csak szemezgetünk az itt elérhető cikkből. De érdemes egy nyugisabb tíz percben végig elolvasni, mit tartott fontosnak Horváth.

  • „2010 elején csupán alig 64 ezer helyen fizethettünk kártyával, addigra ma már az elfogadói hálózat 145 ezresre növekedett”
  • elindult, végül Magyarországon is, az Apple Pay. Külföldön minden tech óriás saját kártyával és banki szolgáltatásokkal próbálkozik. Kína egy az egyben átállt mobilfizetésre.
  • megjelent, felnőtt, beomlott a kriptovaluták árfolyama. Az egyes coinoknál érdekesebb, hogy a blockchainekre épülő technológiák mit mutatnak majd.
  • PSD2, Innovation Hub és Regulatory Sandbox – bár idegen csengésű szavak, mindegyik van itthon is. És talán az azonnali fizetés is elindul idén.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?