A K&H-nál is nő a mobiltárcás fizetések népszerűsége, de az áttörésre még a bank szerint is éveket kell várni.

A K&H-nál is nő a mobiltárcás fizetések népszerűsége, de az áttörésre még a bank szerint is éveket kell várni.

Fotó: K&H

Közel 3,9 milliárd forintot költöttek el a K&H mobiltárcáját használók az indulás óta eltelt másfél évben. Az összeghez egymillió tranzakcióra volt szükség. Havi átlagban 120 millió forintot költenek a tárcával, de tavaly két hónapban is 300 millió felé kúszott a havi összeg.

Az egyes fizetések átlaga 3900 forint. A statisztika azt mutatja, hogy a még mindig újdonságnak számító mobiltárcát 82 százalékban férfiak használják. A többségük a harmincas éveiben jár és Pest megyében lakik. A bank szerint 3-5 éves távlaton lehet nagyobb mobiltárcás áttörésre számítani, bár a fizetési módszer használatának népszerűsége most is növekszik.

A bank közleménye szerint a bankkártyás költések is növekedtek 33 százalékkal. Kártyával összesen 633 milliárd forintot költöttek el a K&H ügyfelei. A bank szerint a készpénzes fizetés még mindig rendkívül népszerű. A magyar forgalomban lévő készpénzállomány, ami 6000 milliárd forintnál is több, még nemzetközi összevetésben is magasnak számító szint. A banki szakemberek szerint a 2019. júliusában induló azonnali átutalási rendszer segíthet a készpénzes forgalom visszaszorításában.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?