Tesztelik a saját fizetési platformjukat Amerikában. Nem sokára úgy lehet majd vásárolni, hogy el sem kell hagyni az Instagramot.

Egyelőre bétatesztben van az Instagram fizetéses funkciója, ami az USA-ra és néhány márkára korlátozódik. Többek között a Nike, az Adidas, a H&M és a Zara vesz részt az első körben, de egyre több márka csatlakozik majd a következő hónapokban.

Ugyanúgy működik, mint ahogy azt megszokhattuk az internetes fizetéseknél. Egy kattintás a terméken lévő kis árcédulára, ezután viszont nem egy másik oldalra irányít, hanem választható a „Checkout on Instagram” opció, ami után meg kell adni a kártyaadatokat és a címet. Ezek természetesen elmenthetőek a későbbi vásárlásokhoz, összességében minden kezelhető az Instagramon, fizetni pedig lehet bankkártyával, hitelkártyával és PayPal-lal is.

Havonta nagyjából 130 millióan vásárolnak itt, szóval logikus döntés volt az Instagramtól, hogy bevezetik ezt az új funkciót. Elvégre így még tovább tarthatják a felhasználókat a saját platformjukon. Egyre bővül az instagramos fizetések tárháza, legutóbb a civil szervezetek részére ígértek adakozógombot, bár ezt azóta sem láttuk megvalósulni.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?