Megszűnhet a németek készpénz függősége.

A BNP Paribas, francia bankcsoport helyettes operációs vezetője nyilatkozott:

A bankolás módja minden országban kicsit más.

– kezdte a mondandóját Thierry Laborde. Elmondása szerint Franciaországban és Angliában a bankkártyás fizetés dominál, a németeknél viszont még mindig készpénzt szeretnek használni. Épp ezért hatalmas siker volt, hogy a Commerzbank alatt beindult az ApplePay. Emiatt visszaszorulhat a készpénz Németországban, Franciaországban viszont nem a készpénz, hanem a kártya visszaszorulásáról van szó. Laborde szerint nincs veszélyben a bankkártya, de biztosat majd csak 5-10 év elteltével merne állítani.

Mi a helyzet a kriptóval?

A Facebook most jelentette be a saját kriptovalutáját, Laborde viszont úgy gondolja, Európában nincs szükség alternatív pénzügyi rendszerre. Elvégre az itteni bankok megbízhatóak, biztonságosak és nyitottak. Vajon mit gondol erről a Danske Bank a botránya után? Mindenesetre az ő álláspontja, hogy a kriptopénz bukdácsolása nem volt túl meggyőző, ezért Európában nem is terjedt el annyira.

A fejlődő országokról is ejtett néhány szót:

Rengeteg ember számára a legalapabb banki funkciók sem elérhetőek. A felnőttek felének nincs bankszámlája a világban, ez az arány még rosszabb a fejlődő országokban, főleg a nőknél.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?