Miközben az ethereum árfolyamat tartósan beesett 100 dollár alá – most éppen 84 dollárért adnak egyet – az Opera böngésző belefejlesztett egy ethereum tárcát a legújabb verziójába.

Miközben az ethereum árfolyamat tartósan beesett 100 dollár alá – most éppen 84 dollárért adnak egyet – az Opera böngésző belefejlesztett egy ethereum tárcát a legújabb verziójába.

Az Opera mindig különutas böngésző volt. Ez legalább annyira tisztelnivaló, amennyire bolond dolog. Különsen ma, amikor a böngészőháborúknak nagyjából vége van. A Microsoft alig egy hete jelentette be, hogy az Edge nevű új browserét új motorra fogja átrakni, a Google által fejlesztett Chromiumra.

A cég egy londoni blockchain eseményen jelentette be, hogy a tavaly tesztelgetett tárca funkció mostantól elérhető a böngészőben. Egyelőre csak az ethereumot kezeli, de a jövőben bővülhet más kriptovalutákkal is. A böngésző kezeli majd az ethereum blockhainen futó elosztott appok, azaz Dappok, kezelését is, amelyek a kriptopénz felhasználását teszik egyszerűbbé.

A tárca szépséghibája, hogy egyelőre csak az androidos Opera böngészőben elérhető a funkció. Ráadásul iOS-re meg sem jelent eddig a browser, úgyhogy az Apple készülékek tulajdonosai automatikusan kimaradnak belőle. Ők próbálkozhatnak például a Brave böngészőt BAT (Basic Attention Token) nevű pénzével, amely a netes sajtó megsegítésére van kitalálva, és amely szintén az ethereum blockchainre épül.

Az egyelőre nem teljesen világos, hogy ezzel a lépéssel ki jár jól. Az Opera sem számít a böngészők közül a legnépszerűbbnek, az ethereum is zuhanóban van az összes kriptovalutával együtt. Érdemes viszont azt is észben tartani, hogy a web első nagy összeomlása, a dotkom lufi kipukkadása az ezredfordulón, hagyott maga után olyan infrastruktúrát, amelyre a következő fellendülő időszak cégei építeni tudtak. Lehet, hogy egyszer még hasznos lesz az Opera tárcája.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?