Hetven százalékot emelkedett az enjincoin értéke.

Dél-koreai újságok jelentették, hogy az enjincoin mögött álló, dél-koreai Enjin nevű cég parteri kapcsolatba lépett a Samsunggal, ez pedig egyből feltüzelte az ottani befektetőket.

Korábban már voltak pletykák az Enjin és a Samsung kapcsolatáról, ugyanis a múlt havi Mobile World Congress-en megmutatták a Galaxy S10 kriptopénztárcáját, amiben az Enjin logója is megvillant.

Hogyan lesz gamer egy kriptovaluta?

Arról az Enjinről beszélünk, ami sok-sok éve ingyenes honlapot kínál, például World of Warcraft-beli klánoknak, köztük a legnagyobb magyarnak is, a Not Sure If Trollingnak. Ide kirakhatják a játékban elért eredményeiket, valamint itt lehet jelentkezni hozzájuk a nyitott pozíciókra.

Na, ez az Enjin bocsátotta ki az enjincoint, ami direkt a játékbeli cuccok vásárlására és eladására való, mindezt a blockchainen. Ezzel szeretnék megoldani az értékes tárgyak biztonságos csereberélését, elvégre léteznek többezer dollárosak is.

Bizonyos játékok körül jókora szürkepiac jött létre az évek során, ilyen például a Counter-Strike skinek szerencsejátékpiaca vagy a külsős oldalak, ahol a WoW-os aranyat igazi pénzre lehetett váltani. Drága cuccokról van szó, amelyeket sok esetben nem védik kellően, ezek pedig simán kerülhetnek fiatal játékosok kezébe, ugyanis őket viszonylag könnyebben átverik a csalók.

Az enjincoin ezekre a problémákra nyújt megoldást, viszont van egy jó nagy bökkenő. A hatékony működésért a játékfejlesztőknek kell integrálni a szoftvereikbe az Enjin rendszerét, ami valószínűleg elég lassan megy majd a meglévő nagy játékoknál, pedig ezeknél lenne igazán hasznos az enjincoin.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?