Pedig direkt az érintetteket kérdezték.

A felmérés szerint a 20 és 44 közötti férfiak között a legnépszerűbb a kriptó, ebből a mintából kérdeztek 2132 alanyt. Így aztán főleg elkeserítő az, hogy a 73 százalékuk egyáltalán nem tudja, mi az a kriptovaluta, és csak 3 százalékuk vásárolt. Köztük természetesen a bitcoin a legnépszerűbb, 50 százalékuk vásárolt bitcoint, 34 százalékuk pedig ethert.

Néhány alannyal mélyre menőbb interjút is készítettek, ebből kiderült, hogy sok érdeklődő nem telejesen érti, hogy mit akar venni, vagy hogy mit vett. Többen egy egész bitcoint akartak vásárolni, ők nem tudták, hogy lehet kisebb darabokat is. Mégis van motivációjuk kriptót vásárolni, a megkérdezettek jó részénél a bitcoin egyenlő a gyors meggazdagodással, mások pedig influencereknél látták.

Az eredmény arra utal, hogy kevesen értik meg a kriptovalutákat, a legtöbbjük nem is használja őket. Továbbá az látszik, hogy néhány kriptotulajnak kárt okoz, összességében nincs nagy társadalmi hatása a kriptónak.

– állapította meg Christopher Woolard, a kutatás egyik vezetője. Hozzátette, hogy veszélyes lehet a kriptobiznisz, könnyű elveszíteni egy egész vagyont. Erre pedig jobban fel kéne készülniük az embereknek.

Címlapkép: 123rf


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?