Luxushitellel, friss kávéval és személyre szabott kiszolgálással hódít Wisconsin legnépszerűbb digitális bankja.

Luxushitellel, friss kávéval és személyre szabott kiszolgálással hódít Wisconsin legnépszerűbb digitális bankja.

Ez nem egy drága lakókocsi, nincs is 100 négyzetméteres (Fotó: Greg Gjerdingen CC-BY)

A River Valley Bank-nek már a neve is azt sugallja, hogy egy nyugis kis pénzintézet, aminek a fiókjában öreg hölgyek kötnek miközben arra várnak, hogy szólítsák őket. Az Incredible Bank név ezzel szemben azt ígéri, hogy San Francisco leglazább környékén, egy kézműves kávézóval egybeépített fiókban regisztrálhatunk számlát egy robot segítségével. A nevek természetesen félrevezetőek, mert az Incredible Bank a River Valley digitális szárnya.

A River Valley Bank az amerikai Wisconsin állam egyik helyi bankja. Sok mindent elmond róla, hogy a leírásuk szerint „a kávé forró, a popcorn friss és a pozitív ügyfélélmény mindig őszinte” ennél a pénzintézetnél. Nem is lőnénk mellé a kötögető hölgyekkel. A bank 1,3 milliárd dollárnyi betétet kezel – írja profiljában a The Financial Brand. Mégis a digitális csapata által elindított neobank, az Incredible Bank egyrészt a szakmai visszajelzések szerint sikeres, másrészt pedig sehol nem látott termékeket dolgozott ki. Például nincs más olyan app alapú neobank, ahol luxus lakóautókra kidolgozott hitelt lehet igényelni. És amikor a luxusról beszélünk, akkor 110 négyezetméteres, kitolható oldalakkal rendelkező, és legalább 2 millió dollárba kerülő guruló csodákra gondolunk, nem olyasmire, amivel a holland nyugdíjasok járják Európát.

Ezt a hitelterméket például annak a felismerése szülte, hogy a lakóautók rendkívül népszerűek a River Valley sikeres KKV ügyfelei között. Hasonlóan nem volt tervezett a név sem, egyszerűen azt használták ki, hogy az anyabank előző vezérigazgatója nagyon hasonlított a Hihetetlen család férfi főhősére, ez cégen belül elterjedt, így pedig kézenfekvő volt egy ismert és szeretett névvel indulni.

A válság az Incredible Bankot is megtépázta, de a luxustermékekre felvehető hitel újraindította a céget. Utána pedig a környékbeli kicsi, megbízható közösségi bankban megtanultakat próbálták átvinni az internetre. És hogy milyen közösségeket találtak? Például azokat a KKV vezetőket, akik épp visszalépnének a mindennapos operatív feladatoktól.

A digitális bank digitális részének létrehozását partnerekkel együtt lépte meg a River Valley. A cikk szerint vannak funkciók, amiket a mai napig együtt szögelnek, mert az első verzióban vacakul működtek. Ilyen például az üzleti megtakarítási termékük, amelyet nem kényelmes használni.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?