Nem ez volt a Revolut hete, előbb azzal vádolták meg, hogy pocsék munkahely, majd kiderült, hogy leállította negyed évre a pénzmosás elleni szűrőrendszerét.

Nem ez volt a Revolut hete, előbb azzal vádolták meg, hogy pocsék munkahely, majd kiderült, hogy leállította negyed évre a pénzmosás elleni szűrőrendszerét.

Nikolay Storonskyra rájár a rúd mostanában (Fotó: Photo by Kimberly White/Getty Images for TechCrunch CC-BY)

Újabb pofont kapott a Wired által már tollhegyre tűzött Revolut. A brit The Telegraph anyaga szerint a Revolut három hónapra kikapcsolta a pénzmosás elleni védekezésre tervezett automatikus rendszerét 2017. júliusa és szeptembere között. A cég azután kezdett el nyomozni az ügyben, hogy egy szivárogtató jelezte az igazgatótanácsnak, hogy az illegális tranzakciók kiszűrésére szolgáló rendszer nem működik. Az ügy kivizsgálása után az igazgatótanács elrendelte a rendszer visszaállítását.

A Telegraph arról is beszámlt, hogy a cég pénzügyi igazgatója a botrányt követően januárban felmondott. A Revolut szerint a két eset egymástól függetlenül történt.

A Telegraph cikkére – szemben a korábbi Wired anyaggal – Nikolay Storonsky, a Revolut vezérigazgatója a cég blogján válaszolt. Storonsky szerint a cég olyan fejlett szűrőrendszert rakott össze, amely nem hota az elvárt minőséget. Ezért állították le előbb a rendszert, hogy a javítása után helyezzék újra üzembe. A tranzakciókat pedig hagyományos módszerekkel ellenőrizték, és nem találtak pénzmosásra utaló nyomokat.


Ha tetszett a cikk:

és kövess minket a Facebookon!



Szólj hozzá

Vélemény, hozzászólás?