DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Raikkönen kettős győzelmeket akar

Bár Kimi Raikkönen már aláírta szerződését az Alfa Romeo-Sauberhez, idén még 100%-ban a Ferrari sikereiért harcol. Úgy véli, ha mindkét autóval az élen végeznek, meglehet a bajnoki cím.

Jó hír a finn jégember rajongóinak, hogy még további két éven át szurkolhatnak kedvencüknek a száguldó cirkuszban. Bár a Scuderiánál 2019-től már nem tartanak igényt a 2007-es világbajnokra, az Alfa Romeo-Sauber kapva kapott az alkalmon és komoly meglepetésre leigazolta 2020 végéig a mezőny korelnökét.

Raikkönennek így már csak hat nagydíja maradt hátra Ferrari-pilótaként, de egyelőre teljes egészében az idei évadra fókuszál és a lehető legjobb eredményeket szeretné elérni, hogy még jobb benyomást keltsen és lehetőleg konstruktőri világbajnoki címhez segítse az olasz istállót.

Kimi Raikkönen Monzában igen közel állt a futamgyőzelemhez, de Hamilton végül legyőzte


Jelenleg nem is gondol még a jövő évre, amikor már a svájciaknál versenyez Antonio Giovinazzival? „Egyelőre nem is gondolok erre. Ebben a pillanatban arra törekszem, hogy a létező legjobban fejezhessem be az idei szezont, utána majd meglátjuk, mi történik 2019-ben” – nyilatkozta Kimi Raikkönen a Motorsport.com szakoldalnak.

„Az a célom, hogy rettentő keményen nyomjam és megpróbáljam minden futamból kihozni a legtöbbet. Minden helyszínen igyekszünk a lehető legjobb eredményt szállítani. Ha meg akarjuk nyerni a bajnokságot, mindkét autóval az élen kell végeznünk. Egyelőre nem gondolok 2019-re, most itt van még feladatom, ráadásul a szabályokban is változások állnak be jövőre, majd akkor meglátjuk, ki mennyire lesz erős” – tette hozzá a 2007-es világbajnok.

Vajon öt és fél év után sikerül Kimi Raikkönennek futamot nyernie? Monzában már kis híján sikerült. Az Alfa Romeo-Sauberhez szerződésén sokan csodálkoztak, Mika Hakkinen azonban teljesen megérti honfitársa döntését.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: