DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Hamilton lenyűgöző teljesítményt nyújt

Lewis Hamilton a hétvégi USA Nagydíjon megszerezheti ötödik Formula–1-es világbajnoki címét. Csapatfőnöke, Toto Wolff szerint ez nem véletlen, hiszen a brit idén egyértelműen csúcsformában van és ezzel az egész csapatot a legjobb teljesítményre ösztönzi.

Hamilton az idény második felében hét futamból hatot behúzott, így 67 pontos előnnyel várja a hétvégi USA Nagydíjat, amelyen mindössze nyolc ponttal kell többet szereznie, mint riválisának, Sebastian Vettelnek. Toto Wolff nemrég elmondta, nem véletlen, hogy a brit pilóta ilyen eredményeket ér el idén, szerinte ugyanis Hamilton versenyzőként minden eddiginél jobban összeállt.

„Egyszerűen lenyűgöző teljesítményt nyújt és ezzel az egész csapatot arra motiválja, hogy mindenki a tőle telhető legjobb formáját hozza” – mondta a Mercedes csapatfőnöke.



Az austini futamra a négyszeres világbajnok brit annak tudatában készülhet, hogy 2012 óta rendezett hat futamból ötöt megnyert: egyet korábbi csapatával, a McLarennel, négyet pedig már Mercedes-versenyzőként. Wolff szerint azonban hiba lenne túl nagy magabiztossággal nekivágni a hétvégének, szerinte ugyanis a világbajnoki küzdelem még közelről sem ért véget.

„Az igaz, hogy az austini pályán már a kezdetek óta jól teljesítettünk, ellenben a múltbéli eseményeknek nincs jelentősége ebben a világbajnokságban. A csapatban mindenki tudja, hogy semmit nem vehetünk biztosra, szóval továbbra is ugyanolyan szorgalmasan és keményen megdolgozunk a jó eredményekért, ahogy azt eddig is tettük” – jelentette ki az osztrák, aki szerint az idei bajnoki küzdelem rendkívül izgalmas volt és mint mondta, már alig várja a vörös és ezüst csapat következő összecsapást.

Wolff ugyanakkor azt is elmondta, szerinte a nyáron a Ferrari egyértelműen a gyorsabb autóval rendelkezett, ezt viszont az elmúlt hetek során sikerült megfordítaniuk. „Sokkal közelebb állunk egymáshoz, mint ahogy az az elmúlt futamokon tűnt. A Ferrarinak nagyon erős az autója és biztos vagyok benne, hogy az utolsó futam utolsó kanyarjáig fognak küzdeni” – méltatta az ellenfelet a Mercedes csapatfőnöke. „Az elmúlt 17 futamon méltó ellenfeleink voltak és semmi okunk azt feltételezni, hogy ez a következő négy futamon megváltozna” – jelentette ki, hozzátéve, hogy „hozzánk hasonlóan ők is minden pontért és pozícióért a lehető legkeményebben fognak harcolni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: