DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

Magnussen: Még zöldfülűek vagyunk az autóhoz

Kifejezetten gyors autót épített 2018-ra a Haas, dán pilótájuk szerint a csapat még nem is áll készen arra, hogy mindent kihozzon belőle. Ehhez három évnél több F1-es tapasztalatra lenne szükség.

Romain Grosjean monzai és Kevin Magnussen austini büntetésével idén két kizárásnál tart a Haas, ami azért különösen fájó tény, mert a Formula-1 hihetetlenül szoros középmezőnyében minden egyes elveszített pont súlyos dollármilliókat jelenthet az év végi elszámolásnál. Szabálytalanság miatt Grosjeant egy hatodik, Magussent pedig egy kilencedik helytől fosztottak meg, ami tíz elveszített pontot jelent.

haas-2018-action



„Jobban tetszene, ha a miénk lenne az a pontmennyiség, de nincs mit tenni, ezek a szabályok. Amit lehetett, azt megtettük. Nem hiszem, hogy ez nagyon visszavetne minket.” – reagált a helyzetre a Haas dánja, Kevin Magnussen, aki csapatával együtt azon dolgozik, hogy év végére megfogják a konstruktőri negyedik helyet birtokló Renault-t. „Ha nyolc ponton belül végzünk a Renault mögött, akkor persze frusztráló lesz, de nem fogunk panaszkodni. A hátralévő két versenyen azon leszünk, hogy legyőzzük őket.”

Ha a franciák a Haas előtt végeznek, azzal a több millió dollárnyi pénzdíjat halásznak el az apró amerikai csapat elől. „Fontos, mert bevételről van szó, amit fejlesztésekre költhetnénk” – folytatta Magnussen. „Új csapat vagyunk még, és tőlünk nagyobbak ellen küzdünk. Az autónkban már idén is megvan a konstruktőri negyedik helyezés, de nem tudtuk a teljes potenciálját kiaknázni, ahhoz szerintem kissé még tapasztalatlanok vagyunk.”

„Ez mindenesetre megmutatja, milyen lehetőségek vannak bennünk, egyszerűen csak tovább kell fejlődnünk, minimalizálnunk kell a hibák számát és stabilan kell hoznunk az eredményeket.  Ha ezek megvannak, akkor majd azokért a pozíciókért harcolhatunk, amelyeket megérdemlünk” – zárta.

A konstruktőri negyedik helyen tanyázó Renault 30 ponttal vezet az ötödik Haas előtt, a szezonból pedig a Brazil és az Abu Dhabi Nagydíj van még hátra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: