DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Ricciardo álpezsgővel búcsúzna a Red Bulltól

Utoljára rajthoz áll csapatával Daniel Ricciardo az Abu Dhabi Nagydíjon, egy szívéhez közel álló versenyen. Szeretne még egy dobogós pozíciót elérni, csupán a harmadikat a peches szezon során.

Pontosan 100. versenye lesz az utolsó Daniel Ricciardo számára a Red Bull színeiben, mielőtt az ausztrál versenyző távozik a csapattól – amellyel hét győzelmét szerezte –, és ugrik egy fejest az ismeretlenbe, a Renault-hoz. Érzelmes és eredményes versennyel akarja befejezni különösen balszerencsés szezonját, amely során sanghaji és monacói győzelmén kívül egyszer sem tudott felállni a dobogóra.

„Abu Dhabi mindig is nagyon kedvező pálya volt számomra, szeretek oda járni, habár a dobogón nem álltam még. Óriási dolog lenne, ha a Red Bull-lal töltött éveket és a szezont így tudnám befejezni. Az alkonyati verseny cool dolog, az időjárás mindig jó, nincs sok minden, amit ne lehetne szeretni ezen a helyen. A kedvencem a pályán egyértelműen a harmadik szektor, amikor átmegyünk a hotel alatt, az egy élvezetes szakasz” – mondta a Red Bull előzetesében Ricciardo.



„Abu Dhabiban ér véget a csapattal töltött öt és a Red Bull-lal közös tíz évem. Biztos vagyok benne, hogy érzelmes lesz, különösen, amikor az istállóval utoljára szelem át a célvonalat. Füstölgő puskákkal megyek oda, és nagy szeretetet sugárzok majd. Remélem, a szeretet visszahat majd, és spriccelhetek az álpezsgőből vasárnap. Illő búcsú lenne” – jelölt ki dobogós pozícióját céljául Ricciardo, utalva arra, hogy az arab országokban nem osztanak alkoholos pezsgőt.

A 29 éves pilótának a bajnokságra nem kell figyelnie a nagydíjon: a hatodik helyen 158 ponttal rendelkezik, az előtte levő Max Verstappennek 234, a mögötte álló Nico Hülkenbergnek 69 egysége van, év végi pozíciója már garantált.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: