DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jövőre Raikkönen szolgáltathatja a meglepetést

2019-ben az évad egyik legnagyobb pozitív meglepetése lehet az Alfa Romeo-Sauber – Kimi Raikkönen páros remeklése, így gondolja Martin Brundle, egykori F1-es versenyző. Valóban így lesz?

Bár jövőre már a 40. életévét tölti be majd a finn jégember, idén megmutatta, hogy továbbra is képes harapni, ha jó autó van alatta. Öt és fél év szünet után újra versenyt nyert, pont akkor, amikor már tudta, hogy a Ferrari jövőre nem tart rá igényt. Ugyanakkor nem is gondolt arra, hogy visszavonul, elfogadta az Alfa Romeo-Sauber két éves szerződési ajánlatát.

A bő egy évvel ezelőtt még a sereghajtók között vergődő Saubernek nagyon jót tett az átstrukturálás, az Alfa Romeo által biztosított pénzügyi stabilitás, a Ferrarival szorosabbra fűzött technikai együttműködés és nem utolsósorban a rendkívül fiatal Charles Leclerc érkezése és kiváló teljesítménye. A svájciak stabil középcsapattá váltak, jövőre pedig tovább folytatódhat a felemelkedés.

Kimi Raikkönen idén újjászületett - jövőre ő szállítja a meglepetést?


A Sky Sports F1 szakértője úgy véli, a tovább erősödő autóval az újjászületett Kimi Raikkönen rengeteg jó napot okozhat majd rajongóinak. „Az az érzésem, hogy jövőre Kimi gondoskodik majd a komoly meglepetésekről a Sauberrel. A svájci gárda autója kiváló lesz jövőre, Kimi pedig kizárólag élvezetből autózhat” – jelentette ki Martin Brundle a Sky Sports F1 adásában.

„Éppen onnantól szállította idei legjobb teljesítményeinek többségét, amikor már tudta, hogy nem vezethet a Ferrarinál 2019-től. Lekerült róla a nyomás, amikor pedig már nincs mit vesztenie az embernek, sokkal jobbá válhat a teljesítménye” – utalt az austini futamgyőzelemre és a finn más dobogós helyeire a brit szakértő.

„Kimi monzai pole-pozíciója nagyon mély benyomás tett ránk, bár nyilvánvalóan kapott némi szélárnyékot a csapattársától. Austinban pedig remek győzelmet szerzett. Nem lesz újra világbajnok, mert új csapata nem rendelkezik ehhez a megfelelő feltételekkel, de egyáltalán nem zárom ki, hogy többször is, meglepő eredményekkel jelentkezik majd 2019-ben” – tekintett előre Brundle.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: