DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ecclestone: Nem lesz semmilyen Miami Nagydíj

Bernie Ecclestone azt állítja, hogy a Liberty Media azon terve, hogy legyen még egy Amerikában rendezett nagydíj, kútba fog esni, legalábbis Miamiban soha nem lesz futam az ő meglátása szerint.

Bár a Liberty Media megegyezett Miamival, méghozzá egy meglehetősen hosszú időtartamú, húsz évre szóló megállapodásról van szó, egyelőre elhalasztották a futam megrendezését, és a tervek szerint csak 2020-ban érkezik a második amerikai verseny.

Azonban abban az évben már biztosan érkezik egy új utcai pálya, méghozzá Vietnam, melyet még Bernie Ecclestone kezdett el szorgalmazni, még a Liberty Media felvásárlása előtt. A 88 éves korábbi vezető úgy véli, Miami túl nagy logisztikai kihívást jelentene, hogy valaha is ténylegesen szóba jöjjön, és szerinte ez a Liberty Media hibája, akik nem tartják magukat a szavukhoz.

Bernie Ecclestone még ma is jobban csinálna mindent


„Már jóval ezelőtt letettem Miamiról, soha nem fog megtörténni” – jelentette ki a Speed Week oldalának Ecclestone. „Óvatosnak kell lennünk ezekkel az utcai versenyekkel. Monaco, vagy éppen Baku igazi, hamisítatlan utcai pályák, de ha utakat akarnak kitalálni, hogy legyen egy utcai versenyük, az már nem ugyanaz.”

„Egy szigeten akartak versenyezni, egy hídon keresztül, ezeket a dolgokat pedig nagyon nehéz megvalósítani. Akárki szeretne megrendezni egy versenyt Amerikában, az nem a pénzét akarja elveszíteni, hanem garanciát akar. Túlságosan elkapkodják ezeket az új versenyeket. Amikor megjelentek, azt mondták, huszonöt futamot akarnak, amiből hat Amerikában lesz. Amikor leültek és bemutatták az üzleti tervüket, elmondták, hogy mit szeretnének, persze a legnagyobb gond az, hogy nem értenek hozzá” – szúrt oda a Liberty Mediának Ecclestone.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: