DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Raikkönen: A Saubernél minden adott

A finn F1-es világbajnok szerint régi-új csapatánál minden megvan ahhoz, hogy igazán jó autót építsen 2019-re, az első benyomásai pedig biztatóak voltak a szezont követő teszten.

A szezon utáni Pirelli-teszten már kipróbálhatta a Saubert az ötéves ferraris etapját lezáró, korábbi csapatához visszatérő Kimi Raikkönen és a finn világbajnok szerint régi-új istállójának mindene megvan ahhoz, hogy igazán jó autót építsen 2019-re - hatalmasat léptek előre erre az évre és folytathatják ezt a fejlődést.

kimi-sauber



"Izgatott vagyok" - mondta erről az FIA gáláján pénteken. "Persze ez más, mint a korábbi csapat, amelynek a tagja voltam, mert sok új ember van itt azóta, de mindenük megvan, ami kell. Egy nagyszerű szélcsatorna, egy Ferrari-motor, szóval semmilyen okot nem látok arra, hogy ne végezzünk jó munkát. Számomra fontos volt, hogy kipróbáljam az autót és megnézzem, hogy javítani kell-e valamin, de elég egyértelmű volt a helyzet" - magyarázta Raikkönen, aki azt is elmondta, hogy szerinte Fred Vasseur kiválóan irányítja az istállót, jók voltak a változtatásai, a döntései és szerinte bármire képesek lehetnek majd.

"Eléggé hasonló volt ahhoz, mint amit megszoktam" - tette még hozzá a Sauber-teszttel kapcsolatban, amikor arról kérdezték, hogy mennyire volt más ezt az autót vezetni, mint az idei Ferrarit. "Más autó, kicsit másképp néz ki, de őszintén szólva nagyon azért nem eltérő. Most csak a gumikat teszteltük, a beállításokon nem dolgoztunk, mindössze köröztünk és próbáltuk kitalálni, hogy milyen. Első tapasztalatnak rendben volt" - összegzett a finn versenyző.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: