DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Hamilton: Csak egy fogaskerék vagyok a gépezetben

Pénteken tartották az FIA díjátadó gáláját, melyen Lewis Hamilton és a Mercedes is megkapta az ötödik világbajnoki címükért járó trófeát. A 2018-as győztes köszönetet mondott csapatának.

A Mercedes és Lewis Hamilton 2018-ban is ellen tudott állni Sebastian Vettel és a Ferrari egyre erősödő nyomásának, így zsinórban ötödjére hódították el a konstruktőri bajnoki címet az Ezüst Nyilak. Hamiltontól már csak a hétszeres bajnok Michael Schumachernek van több címe, így a brit korábban már elárulta, hogy csak egyetlen célja lehet a Formula-1-ben, mégpedig az, hogy ő legyen minden idők legjobbja.

Hamilton ötödik világbajnoki címét szerezte idén


Azonban a világbajnoki trófea átvétele után elárulta, hogy ezen céljait nem tudná elérni egyedül: „Nem lehetnék most itt e nélkül a hihetetlen csapat nélkül, én is csak egy fogaskerék vagyok a gépezetben. Annyi ember dolgozik a háttérben, akik meg nem énekelt hősök. Mi vagyunk azok, akik feljönnek ide a színpadra, és látnak minket, ahogyan átvesszük ezeket a nagyszerű díjakat, de ez nem valósulhatott volna meg, ha nincs ez a fantasztikus csapat.”

„Igazi privilégium, hogy az elmúlt hat évben a Mercedes tagja lehettem. Hihetetlen belegondolni, hogy ez már a tizenkettedik szezonom volt, de továbbra is tövig kell nyomnunk a gázt és emelnünk kell azon a bizonyos lécen. Elképesztő érzés, nem is hiszem, hogy valaha fel tudom majd fogni. Nem tudom, a többi bajnok hogy érzi, de ez egy ugyanolyan normális nap számomra, mint bármely másik, persze kiváltságosnak érzem magam, hogy feljöhettem ide átvenni ezt a díjat.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: