DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

A Sauber pokolian ráfeküdt a 2019-es autóra

Bár az egész tavalyi szezonban az Alfa Romeo-Sauber látványos előretörését láthattuk, valójában a csapat egészen korán átcsoportosította erőit az idei versenyautó fejlesztésére. Tovább fejlődhetnek.

Bár a 2017-es évet látványosan végigszenvedte a svájci gárda, mégis a legfontosabb újrastrukturálási dolgok és a pénzügyi átalakulás közel két éve történt Hinwilben. Gyümölcsét részben már tavaly is learathatta Charles Leclerc és Marcus Ericsson, de igazán a jövő évtől várják a még nagyobb dobást.

Jóval nagyobb forrás állt rendelkezésre, az Alfa Romeo-Sauber pedig az átlagosnál jóval korábban átállt a C38 fejlesztésére, így még jobb esélyekkel indulhat idén a Kimi Raikkönen – Antonio Giovinazzi duó. Az istálló főnöke azonban vonakodik attól, hogy pontos jóslásokba bocsátkozzon, ő is tudja, hogy csak a pályán elért eredmények számítanak igazán.

Az Alfa idén valószínűleg még jobb lehet, mint tavaly


„Tavaly már nagyon korán pokolian elkezdtük nyomni az idei autó fejlesztését. Egészen korai időpontban átcsoportosítottuk forrásainkat, hogy a következő versenygépünk minél versenyképesebb legyen. Nagyon szép reményeink vannak, de az ilyen mértékű szabályváltozásoknál sosem tudhatjuk, hogyan sikerülnek az újításaink” – fogalmazott Frederic Vasseur.

„Ha rossz irányba indulunk el, azzal talán már csak a barcelonai tesztelésen szembesülünk. Ennek egyik fő oka az, hogy nem tudhatjuk, hogy az ellenfelek mire is voltak képesek. Kifejezetten pozitív előérzetem van, továbbra is hétről hétre fejlődünk, ugyanaz a célunk, mint 2018-ban.”

„Nem tudom, hogy a többiek jobb munkát végeznek-e, de mi biztosan jó pályán vagyunk. Továbbra is szeretnénk egyre feljebb kerülni a középmezőnyben, célunk a negyedik és hatodik helyezés közötti eredmény elérése. De minimális cél megismételni a tavalyi eredményünket” – tekintett előre Vasseur.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: