DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Átment az FIA töréstesztjén az új Ferrari

Az olasz sajtó értesülései szerint egy hónappal a hivatalos bemutató előtt teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét a Ferrari 2019-es versenygépe, ami először február 17-én, még a téli teszteket megelőzően gurulhat pályára.

Az olasz Autosprint és a Motorsport.it beszámolói szerint a Ferrari egyelőre 670-es kódjellel ellátott autója csütörtökön teljesítette az FIA kötelező töréstesztjét, amelynek során olyan teszteket hajtottak végre az autó vázán, amik főként annak első, hátsó és oldalsó részének, illetve a pilótafülke ütésállását tették próbára. A tesztet felügyelő Jo Bauer, az FIA technikai delegáltja, hivatalosan is szabályosnak minősítette az olaszok idei versenyautóját, amit többek közt az a Mattia Binotto épített, akit azóta a marenellói istálló csapatfőnökévé léptettek elő.

A Ferrari hivatalosan február 15-én mutatja be a nagyközönségnek is Sebastian Vettel és Charles Leclerc 2019-es autóját. Az olasz Motorsport úgy tudja, ez nem csak egy egyszerű online bemutató lesz, hanem néhány kiválasztott újságíró is résztvesz az eseményen. Az új autót Vettel és Leclerc két nappal később, még az első kollektív téli teszt előtt, egy forgatási nap során viszi először pályára Montmelóban.



A Ferrarit megelőzően elsőként a McLaren vette sikeresen az FIA töréstesztjét Cranfieldben, sőt nemrég egy kiszivárogtatott kép is megjelent a közösségi médiában a wokingiak autójáról. Az olasz és a brit istállón kívül múlt héten a Toro Rossóról jelentek meg hasonlóan biztató hírek. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: