DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen komolyan vette büntetését

A korábbi Formula-1-es pilóta, Vitantonio Liuzzi elmondta, hogy Max Verstappen abszolút komolyan vette a Formula-E marokkói hétvégéje során rá kiszabott feladatokat, és éretten viselkedett.

Max Verstappent még a tavalyi Brazil Nagydíjon történt Oconnal való ütközés utáni lökdösődésért meszelte el az FIA, akik kétnapi, általuk szervezett közmunkára ítélték a fiatal hollandot. Ennek az egyik napját töltötte le Marrakeshben Verstappen.

Szinten a versenyfelügyelőség tagja volt Vitantonio Liuzzi, aki korábban a Toro Rosso színeiben versenyzett a Formula-1-ben. Az olasz elmondta, hogy Verstappen teljes mértékben komolyan vette a feladatot, és rendkívül éretten kezelte a helyzetet.

Verstappen Marrakeshben


„Verstappen nézőpontja rendkívül kiegyensúlyozott volt. Nagy érdeklődést mutatott a versenyfelügyelők munkája iránt, mi pedig beavattuk a részletekbe, és megkértük, hogy elemezze ki számunkra a versenyen történt incidenseket” – mondta Liuzzi az olasz Autosprintnek.

„Talán pont a rá kiszabott felelősség tette, de még érettebbnek láttam abban a helyzetben. Amikor az F1-es szezonja került szóba, nem szerette volna minden egyes esetről megosztani velünk a véleményét. A stewardokkal volt reggel 7 órától, egészen a verseny végéig, egy pillanatra sem tartott szünetet, pedig néha órákig nem akadt semmi teendőnk. De nem komolytalankodta el a dolgot, és végig koncentrált tudott maradni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: