DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel: A cél adott, a többi csak rajtunk múlik

Sebastian Vettel a hétvégén a Bajnokok Tornáján állt rajthoz Mexikóban. A négyszeres világbajnok viszont azt sem kerülhette el, hogy az előtte álló F1-es szezonról beszéljen. A német bizakodó, mert úgy érzi, a Ferrarinak mindene megvan, ami a sikerhez szükséges.

Vettel az elmúlt hétvégén a Bajnokok Tornáján versenyzett Mexikóban. Szombaton, a Nemzetek Kupájáért Mick Schumacherrel az oldalán szállt harcba és végül második helyen zárt a Team Nordicot képviselő Tom Kristensen és Johan Kristofferson mögött. Vasárnap a Bajnokok Bajnoka címért folytatott küzdelemben viszont már a csoportkörben kiesett.

A négyszeres világbajnok később viccelődve elismerte, nem egészen ilyen évkezdésre számított, de így is nagyon jól szórakozott a hétvége során. „A végén mindig csak egy győzhet, ezért valószínűleg a legtöbben most eléggé csalódottak vagyunk, de ez a játék erről szól. Nagyon izgalmas verseny volt, ezért is szerettem volna továbbjutni, hogy még többet vezethessek. Mindent összevetve viszont nagyon jól éreztem magam az elmúlt két napban. A közönség, a hangulat és a támogatás is nagyszerű volt, szóval azt hiszem, mindannyian élveztük” – mondta Vettel, aki 2007-ben Michael Schumacher csapattársaként debütált a RoC-on.

 



A Ferrari versenyzőjét az előtte álló F1-es szezonról is kérdezték. A német viszonylag szűkszavúan, de optimistán nyilatkozott. „Az év ezen szakaszában nehéz megmondani, hol is tartunk valójában, mert még mindenki a sötétben tapogatózik. Várjuk, hogy bemutassuk és először pályára vigyük az autókat, aztán meglátjuk, hogy alakulnak az első versenyek. Azt hiszem, mindenki számára világos, mi a célunk az idei évre. Szóval a kihívás adott, az összetevők megvannak, a többi már csak rajtunk múlik. De a hétvégén itt is tapasztalhattam hogy a támogatottság szempontjából már biztosan jól állunk” – mondta Vettel, aki ötödik F1-es szezonját kezdi a Ferrari istállóval 2019-ben, azonban ez lesz az első olyan, amikor nem Kimi Raikkönent, hanem a monacói Charles Leclerc-t üdvözölheti csapattársaként. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: