DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Schumacher áprilisban belekóstolhat az F1-be

Sajtóhírek szerint, Mick Schumacher éppen csak megkezdi első Formula-2-es évadát a jövő hónapban, amikor már F1-es autót tesztelhet. A német sajtó úgy tudja, az Alfa Romeo ad neki lehetőséget.

A Ferrari és az Alfa Romeo közötti szoros szövetség mindenki számára egyértelmű, de hasonló szálak kötik a száguldó cirkusz jelenlegi legfiatalabb (ha a Force Indiából Racing Pointtá átvedlett istállót nem számítjuk) gárdájához, a Haashoz, ez a motorszállítói szerződésben is megmutatkozik. A Sauberből lett Alfa Romeo már nem először szerződtet a Ferrari pilótaakadémiáján pallérozódó fiatal tehetséget.

Tavaly Charles Leclerc, idén pedig Antonio Giovinazzi kapta meg az egyik ülést az Alfánál, most pedig úgy fest, Mick Schumacher útját igyekszik egyengetni a Scuderia. Az Auto Bild című lap információi szerint a Bahreini Nagydíjat követő kétnapos tesztelésen Michael Schumacher fia kap lehetőséget a gárdánál (a fiatal versenyzők tesztjén).

Mick Schumacher áprilisban már F1-es autót tesztelhet


A napokban a 20. életévét betöltő német pilóta tavaly megnyerte az európai Formula-3-as bajnokságot, idén pedig már a Formula-2-ben bizonyíthat a Prema istálló színeiben. Ez már a Formula-1 előszobájának számít, de egyébként is szerzett már annyi licencpontot pályafutása során, ami már elegendő ahhoz, hogy akár most rögtön rajthoz állhatna a száguldó cirkuszban is.

Mick Schumacher sosem vezetett még Formula-1-es autót, leszámítva azt a különleges eseményt, amikor 2017-ben édesapja egykori, 1994-es (világbajnoki címet szerző) Benetton-Fordjával tett meg egy kört Spa-Francorchamps-ban. A Ferrari akadémiájához történt csatlakozása előrevetítette, hogy előbb-utóbb lehetősége lesz ismét F1-es autóba ülni, ez pedig úgy tűnik, az Alfa Romeo színeiben történik meg alig néhány hét múlva. A Scuderiához közel állók tudni vélik azt is, hogy az évad későbbi szakaszában a Ferrariban is kipróbálhatja magát egy tesztnapon a fiatal német, akinek édesapja zsinórban öt világbajnoki címet szerzett a vörös autóval 2000 és 2004 között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: